Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

MiLLETVEKiLi ERDOĞAN’IN KANUN TEKLiFi TBMM’DE KABUL EDiLDi

AK Parti Gaziantep Milletvekili, Sanayi ve Ticaret Komisyonu Üyesi hemşerimiz Mehmet Erdoğan’ın ilk imza sahibi olduğu Endüstri Bölgeleri Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM’ de kabul edildi.

AK Parti Gaziantep Milletvekili,

AK Parti Gaziantep Milletvekili Erdoğan, verdiği kanun teklifi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Erdğan konuyla ilgili açıklamasında; “Bu kanun teklifini Ak Parti Grubu ile ilk imza sahibi olarak şahsım başta olmak üzere tasarıda imzası bulunan 61 milletvekili arkadaşımla ve kamunun değerli bürokratları ile ciddi bir emek ve mesai vererek hazırladık” dedi.

Türkiye’nin lokomotif sektörlerinden biri olan ve hızla büyüyen sanayi sektörünün geliştirilmesi için endüstri bölgeleri politikaları nitelikli sanayi alanlarının oluşturulmasında OSB uygulamaları yanında ciddi bir yere sahip olduğunu söyleyen Erdoğan şöyle devam etti; “Endüstri bölgelerinin daha işlevsel hale getirilmesi, ülke ekonomisine katkı sağlayacak, istihdam ve üretim merkezi olan sanayi alanlarının oluşturulması ve söz konusu alanlara nitelikli yatırımcıları hızlı bir şeklide çekmek amaçlanmaktadır. İhtisas endüstri bölgesi ve münferit yatırım yerine ilişkin hükümler kaldırılarak mevzuat sadeleştirilmektedir.    Yine endüstri bölgelerinde yatırımları daha cazip hale getirebilmek amacıyla, taahhüt edilen yatırımların belli bir sürede tamamlanması şartıyla, uzun dönem tahsis edilen alanların mülkiyetinin devri mümkün kılınmaktadır. Bu sayede üretim taahhütlerini yerine getirip istihdam ve ihracata katkı sağlayan sanayicilerimizin talepleri halinde yapmış oldukları tesislerin mülkiyeti alabilme imkanı sağlanmıştır. 

Endüstri bölgelerinde yer alacak yatırımcıların organize sanayi bölgelerinde olduğu gibi özellikle elektrik, doğalgaz su vb. altyapı ihtiyaçlarını tek durak ofis mantığı ile doğrudan endüstri bölgesi yönetimleri aracılığıyla karşılayabilmesi, daha uygun fiyatla, daha sağlıklı ve sürekli enerji temin edebilmesi için düzenleme yapılmıştır.

Mevcut endüstri bölgelerinin ilave alan talepleri, kamulaştırma, ÇED süreci, altyapı vb. konularda düzenleme yapılarak uygulamaya ilişkin hususlara açıklık getirilmiş, bürokrasinin azaltılarak uygulanabilirliğin arttırılması amaçlanmıştır. 
Ülkemizin yüksek teknolojiye dayalı, verimli, çevreye duyarlı, dışa bağımlılığı azaltan ve yüksek katma değerli bir üretim yapısına sahip olmasının en önemli itici unsurlarından biri olan endüstri bölgesi uygulamalarının nicel ve niteliksel gelişimini sağlamayı amaçlıyoruz. Endüstri bölgeleri konusunda geçmişte olduğu gibi bundan sonra da özverili bir şekilde çalışmalar sürdüreceğiz”