11 Ayda Adıyaman’da 8 milyon 74 bin yolcu taşındı

11 Ayda Adıyaman’da 8 milyon 74 bin yolcu taşındı

.

Adıyaman’da son yıllarda büyük bir gelişme sağlanan şehir içi ulaşımında 2023 yılının ilk 11 ayında 8 Milyon 74 bin yolcu taşındı. 

2023 Yılı içerisinde Adıyaman’ın kent merkezinde faaliyet gösteren toplu taşıma araçlarının 11 ay içerisinde 8 milyon 74 bin yolcuya hizmet verdiği belirlendi. Adıyaman Belediyesi Ulaşım Müdürlüğüne bağlı minibüs ve otobüslerinden 2023 Yılı içerisinde 2 milyon 75 bin 685 kişi ulaşım hizmetinden faydalanırken kooperatif olarak şehir merkezinde hizmet veren minibüs ve otobüslere ise 5 milyon 998 bin 315 kişi yolculuk yaptı. Aynı zamanda toplu taşıma araç ücretlerinden muaf olan 700 bin 447 kişiye de hizmet verildi. 
Meydana gelen 6 Şubat depreminde Adıyaman Belediyesi Ulaşım Müdürlüğüne bağlı minibüs ve otobüslerinin ilk 3,5 ay boyunca ücretsiz hizmet verdiği kooperatif olarak şehir merkezinde faaliyet gösteren minibüslerin ise yine depremin ilk 3 ayında minibüs güzergahlarının kapalı olması, araçların hasar alması, bazı şoförlerin hayatlarını kaybetmesi ve bazı şoförlerin enkazlar da çalışmasından dolayı hizmet veremediği öğrenildi. 
 


Haber Kaynak : İHA

Anahtar Kelimeler: Adıyaman’ milyon yolcu taşındı

BESNİ HAKKINDA...


Besni'de Kaybolan Meslekler "KARCILIK"

Besni'de Kaybolan Meslekler "KÖŞGERLİK"

BESNİ ÜZÜMÜ

Besni'de Beddualar Dualar Atasözleri

BESNİ AĞZI

BESNİ'DE AİLE YAPISI

BESNİ'DE KÖPRÜLER

BESNİ'DE DEHLİZLER

BESNİ'DE TARIM

BESNİ'DE ÇEŞMELER

BESNİ SOFRASI

BESN'NİN COĞRAFİK YAPISI

BESNİ DARPHANESİ

BESNİ'DE MEDRESELER

BESNİ'DE KİLİSELER

BESNİ'DE HAMAMLAR

BESNİ'DE CAMİLER