AGC Başkan’ı Dişkaya’dan önemli açıklamalar

Adıyaman Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Zeki Dişkaya, merkezde gözlemlediği sorunları dile getirdi.

Haber Editörü

Besni Ekspres Haber Merkezi

AGC Başkan’ı Dişkaya’dan önemli açıklamalar

Sorunları sıralayan Dişkaya yetkililere de çağrıda bulundu. Başkan Dişkaya açıklamasında şunları kaydetti; “İlimiz seçilmiş, atanmış herkesin dikkatlerine, Deprem olduktan sonra birgün ilimi terk etmedim. İnsanlarımızın yanında olmaya, dertlerine gücümce merhem olmaya çalıştım. Yol arkadaşlarımla birlikte mücadele ettim. Geldiğimiz nokta ve gözlemlerim ilimiz S.O.S veriyor maalesef. 

1-Adıyaman Valimiz çabalıyor yaptıklarını izledik amma gördüğüm eksikler; bir seneye yakın devlet büyüklerimiz geliyor diye valilik kapısı halka adeta kapatıldı. Randevu isteyenler aylarca randevu alamadılar. Talep sorunlar aktarılamadı. 

2-Sayın valim ziyaretlerinde Adıyaman’ın alışık olmadığı öncü birlikler göndererek güvenlik tedbirleri aldırması, çok yoğun koruma polisiyle gidiş gelişi ilimizde bir ilkti ve yadırgandı, insanlar sayın valiye diyemiyor durum bu. 

3.Kamu kurumları disipline edilip tempolu ve seri sonuç almaya odaklı çalıştırılamadı. Vatandaş adeta kan kustu git git gel artık normale döndü. 

4-Piyasada iş yapan ve kamu kurumlarıyla entegre olması gerekenlerin disipline edilmesi sağlanamadı. Bir ev ruhsatı almak için 7 ay uğraştı insanlar. Çevre Şehircilik Müdürünün bütün baskılarına rağmen maalesef kurum içi verimlilik veya gelen evrakların tam gelmesi sağlanamadı ve insanlar usandı.

5-Milletvekillerinin 4’ü de yeni olduğundan arzulanan hızda davranamadılar, sonuç alıcı vuruşları yapamadılar. 

6-Seçime 3 ay kala belediye istop etti, yeni seçilen başkana hala hayırlı olsun ziyaretleri sürüyor. Bir yandan da belediye ekibini kuruyor (umarım tepki çekecek bir ekip oluşturmaz) bunlarda başlayamadı. Oysa beklenti başka idi. Belediye başkanı geldiği gün botları giyip sahaya inmeliydi, valimizle ve vekillerle koordinasyon halinde ili şantiyeye çevirir beklentisi vardı bu da şu ana kadar henüz olmadı. Ayrıca Süleyman beyin giderayak kaç kişi işe aldığını mevcut başkan açıklamak durumundadır. Bunlar işe alınırken Sayın Tutdere’nin bilgisi var mıydı? Bunu da bilmemiz lazım. Çıkarılan eleman sayısı 50 dendi, ben aradım 40 dendi, en son çıkarılan sayı 20 dendi doğrusu nedir? 

7.Oy kullanmayan beyler veya kardeşi rakip partilerde çalışan beyler veya eş ve yakınlarını getirtip oy kullanmayan beyler isimler geliyor tek tek size soracağız sizde cevap vereceksiniz.

8-Piyasa fiyatları uçmuş vaziyette, denetim disipline etmek yok kim kimi nasıl çarparsaya dönmüş hadise. Bu fiyatlarla bu kazıklama mantığıyla bu il ayağa zor kalkar. Kalanlar da göçme yollarına bakarlar. Yaz geldi ilde yol yok, çalışma yok, bulvarda raylı taşıma çalışma çalışması yok, Yerinde dönüşümde hızlanmak yok, uyguna beton malzeme alım imkanı yok, mermer ilimizde çıkar fiyatları tavanlarda. İşçilik fiyatları doktor maaşından fazla. Şehir planlaması yok, geniş cadde sokak çalışması yok. Bunlarda yetmez birde belediye CHP’ye geçti. Belediye ne kadar iktidarla uyumlu olabilecek, ne kadar ile merkezi hükümetten yatırım getirecek ya da Sayın İmamoğlu ve Yavaş ya da diğer CHP Belediyeleri ne kadar ilimize kaynak aktaracaklar bekleyip göreceğiz. Sayın Belediye Başkanımız bu belediyelerden ne kadarlık bir kaynak söz almışsa kamuoyu bilmek istiyor. Amma bu kafayla yol almamız çok zor onu demiş olayım”


Aramızdan Ayrılanlar 08.06.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 05.06.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 04.06.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 03.06.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 01.06.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.05.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 28.05.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 26.05.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 24.05.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

GÜNDEM 13.05.2024 19:44:00 0