ALKAN: YANLIŞ NE VARSA ÜZERİNE GİDECEĞİZ..!

Yemek alımından, halı ve seccade alımına, temizlik malzemesinden reklam ve tanıtıma kadar işte belediyenin kalem kalem harcalamaları...

GÜNDEM 9.05.2024 09:54:00 0
ALKAN: YANLIŞ NE VARSA ÜZERİNE GİDECEĞİZ..!

Belediye Başkanı Reşit Alkan, belediye meclisiyle ilk toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıyı Besni tarihinde bir ilk olarak canlı yayınla halka açık şekilde gerçekleştiren Alkan, önceki yönetimin 2023 yılı borcunu da açıkladı. Toplamda 224 milyon liralık bir borç olduğunu söyleyen Başkan Alkan, yanlış ne varsa üzerine gideceklerini 37 bin Besni halkının hakkını sonuna kadar arayacaklarını söyledi.

ŞEFFAF BELEDİYECİLİKTE İLK ADIMI ATTI

31 Mart seçimlerinde Belediye Başkanı seçilen Reşit Alkan belediye meclisindeki görev dağılımının ardından bir ilke imza atarak ilk belediye meclis toplantısını canlı yayınla gerçekleştirdi. Demokrasi ve şeffaf belediyecilik anlayışı çerçevesinde geçen toplantıda alınan kararlar anlık olarak kamuoyuyla paylaşıldı. Gündem maddelerine geçildiğinde Başkan Alkan muhalefet üyelerinin de görüş ve önerilerini alarak Besni’yi birlikte yönetecekleri mesajını verdi. Karşılıklı fikirlerin demokratik bir şekilde ortaya konulduğu toplantıda oylamaya sunulan her bir madde muhalefet partilerinin de desteği ile oy birliğiyle kabul edildi.

Öte yandan toplantının başında belediyenin içinde bulunduğu mali duruma ilişkin önemli açıklamalarda bulunan Başkan Reşit Alkan, önceki dönem Belediye Başkanı E. Mehmet Emre döneminde 2023 yılı içerisinde harcanan paraları ve borçları tek tek kamuoyuna açıkladı.

Borçları açıkladıktan sonra her bir alımı inceleyeceklerini dile getiren Alkan; “Tabi nereden ve nasıl teslim aldığımız çok önemli değil, yanlış bir şey varsa üzerine gideceğiz. Bunu daha öncede söylemiştim. Bununla alakalı üzerimize ne düşüyorsa sonuna kadar yapacağız, 37 bin kişilik Besni halkının hakkını arayacağız” dedi.

ALKAN: BESNİ HALKINA NE YAPILACAKSA MUHAFELETİYLE, İKTİDARIYLA HEP BERABER YAPACAĞIZ

Belediye Başkanı Reşit Alkan’ın meclis toplantısındaki açıklamaları ise şöyle; “Daha önceki meclis toplantımızda bir sonraki toplantımızı canlı yayınla yapalım diye bir karar almıştık. Şimdi de burada huzurlarınızda her zaman söyledim, yine söylüyorum, burada Besni halkına ne yapılacaksa muhalefetiyle, iktidarıyla hep beraber yapacağız. Yanlışımız varsa uyaracaklar, doğru yolda gidiyorsak da biliyorsunuz marifet iltifata tabidir bunu bizimle paylaşmalarını istiyoruz. Fikirlere, eleştirilere açığız. Tek gayemiz Besni, Besni’miz için doğru yol ne ise o yolda yürüyeceğiz. Biz Besni’ye olan sevdamızı yapacağız hizmetlerimizle ispat edeceğiz, bu hizmetlerimizle anılacağız. Onun için Besni için projesi olan kim olursa olsun gelsin bizimle paylaşsın. Biz elimizden gelen ne varsa yapmaya çalışacağız.  Tabi belediyeyi devraldık, Besni’mizin beklentileri çok, ama ilk başta çok fazla para harcamadan işte şire pazarı, kaldırımların kullanılması ve buna benzer bazı işleri yaptık. Bu memlekette kamuoyunun da bilmesini istediğimiz, tüm Besnili hemşerilerimiz için de aydınlatıcı bir bilgi olması hasabiyle birim amirlerimizden küçük bir not istedim”

İŞTE KALEM KALEM BELEDİYENİN SADECE 2023 YILI BORÇLARI

Borçları açıklayan Başkan Alkan şöyle devam etti; “Şuan itibariyle Besni Belediyesinin 224 milyon lira borcu var. Artı Erkenek İçme Suyuyla ilgili olan İller Bankasının bize yansıyacak olan bir faturası var. Bu faturayı henüz bilmiyoruz. Kısaca burada ana başlıklar altında belirtmek gerekirse İller Bankasına altyapı, üstyapı ve asfaltlama için bankadan kredi çekilmiş şuan itibariyle bu 54 milyon 737 bin TL. Vakıflar Bankası Kredi borcu 54 milyon 946 bin TL, AKEDAŞ elektrik borcu 16 milyon TL. İhale teminatları 527 bin TL. Sendika borcu 203 bin TL. Kültür Varlıklarına katkı payı borcu 826 bin TL. Esnafa olan borcumuz 50 milyon 500 bin TL. Besni Belediye Personel Limited Şirketine 15 milyon 866 bin TL. Emekli sandığına prim borcu 7 milyon 46 bin TL. SGK işçi primleri 7 milyon 149 bin TL. Personele olan borçlar 1 milyon 605, muhasebeleştirmesi yapılmayan hizmet faturaları toplamı 6 milyon 164 bin TL. Bunlar 2023 yılı için. 

Yine ana başlıklar altında esnafa olan borcumuz neleri içeriyor; temsil ve tanıtıma 2023 yılında 7 milyon 600 bin TL para harcanmış. Yemek alımı sadece 12 milyon 556 bin TL. Gıda paketi 4 milyon TL. Kum 2 milyon 300 bin TL. Kepçe çalıştırma ücreti 1 milyon 317 bin TL. Temizlik malzemesi 3 milyon 569 bin TL. Akaryakıt alımları 8 milyon 242 bin TL. kilitli parke taşı alımları 1 milyon 212 bin, briket alımları 213 bin TL. Alt temel malzeme alımı 3 milyon 140 bin TL, çimento alımları 3 milyon 634 bin TL, kömür alımı 632 bin TL, klor alımı 2 milyon TL, halı ve seccade alımı 2023 yılında 1 milyon 536 bin TL.”

“BESNİ HALKININ HAKKINI ARAYACAĞIZ”

Belediye Başkanı Reşit Alkan açıklamalarını şu ifadelerle tamamladı; “Tabi bunlar 2023 yılı, 2024 yılında da alımlar var. Onlarla alakalı çalışma netleşmediği için henüz onlara bir şey diyemiyoruz. Galiba son faturalarda da yine halı ve seccade alımlarıyla ilgili faturalar var. Tabi nereden ve nasıl teslim aldığımız çok önemli değil yanlış bir şey varsa üzerine gideceğiz. Bunu daha öncede söylemiştim. Bununla alakalı üzerimize ne düşüyorsa sonuna kadar yapacağız, 37 bin kişilik Besni halkının hakkını arayacağız. Kepçe çalıştırmasından, halısından, seccadesinden, gıda paketine kadar nerede nasıl harcandığı tespit edilip ikna olana kadar bunların peşine koşacağız. Bu ilk toplantımızın hayırlara vesile olmasını diliyorum, inşallah buradan çıkacak kararlar Besni’miz için hayırlı olur ne gerekiyorsa biz üzerimize düşeni gece gündüz yapmaya devam edeceğiz.

TOPLANTIDAN ALINAN DİĞER KARARLAR 

Başkan Reşit Alkan’ın konuşmasının ardından belediye meclisi gündem maddeleri üzerine görüştü. Buna göre gündem maddelerinden olan Ciritmeydan Mahallesinde başlayacak olan Kent Dönüşüm projesi kapsamında uzlaşma yapılamayan hak sahipleri için yapılacak olan kamulaştırma durumu görüşüldü. 

Bir diğer gündem maddesi olan şire pazarındaki tertip ve düzenin sağlanması konusunda da Pazar yeri içerisinde iş yerleri olan esnafların ürünlerini arık çizgisinin gerisine çekmeleri, orta yerlerde satış yapan esnaflardan alınan yer işgaliye ücretinin 50 TL olarak belirlenmesi, köylerden gelen satıcıların ise şire pazarında duracakları saatler meclis üyeleri tarafından kabul edildi.

Daha sonra su tahsilat ücretleri üzerine yapılan gündem maddesi görüşmesinde ise daha önce metreküpü 2 lira 60 kuruş olan su tahsilat ücretinin 5 lira 10 kuruşa yükseltilmesi kararlaştırıldı. Bu karar meskenler için geçerli olurken inşaatlar için 12 lira, bağ evleri için 10 tona kadar 15, 10 tondan sonra ise 25 lira, ticarethaneler de ise 12 lira olması yönündeki talep de oy birliğiyle kabul edildi. 

Bir diğer gündem maddesi olan evlerdeki ömrünü tamamlamış su sayaçlarının değiştirilmesi konusu da sayaç ücretinin taksitlendirilerek aboneye yansıtılması, değişimin ise belediye tarafından ücretsiz şekilde yapılması da meclis üyeleri tarafından oy birliğiyle kabul edildi.

Başka bir gündem maddesi şehir içerisindeki belediyeye ait olan reklam billboardlarının da haftalık kiralama ücretinin bin 500 liraya yükseltilmesi kararlaştırıldı. Daha sonra deprem projeleriyle ilgili Belediye Başkanı Reşit Alkan’a yetki verilmesinin onaylanmasının ardından ilçedeki imar plan tadilat çalışmaları taleplerinin belediye meclisine sunumu yapıldı. Toplantı müteahhitlere verilen iş bitirme belgesi ücretinin belirlenmesi, belediyeler birliğine üye seçimi, belediye bünyesindeki müdürlerin görev yeri değişiklikleri konularının görüşülmesinin ardından sona erdi. 


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor