BAŞKAN ALKAN YERİNDE DÖNÜŞÜM MÜJDESİNİ VERDİ

BİZZAT BELEDİYENİN SORUMLULUĞUNDA GÜZEL ÇALIŞMALARA İMZA ATACAĞIZ

Haber Editörü

Besni Ekspres Haber Merkezi

BAŞKAN ALKAN YERİNDE DÖNÜŞÜM MÜJDESİNİ VERDİ

Besni’de evi yıkılan binlerce ailenin merakla beklediği müjde Besni Belediye Başkanı Alkan tarafından verildi. Başkan Alkan, Besni Belediyesi olarak kuracakları şirket ile Yerinde dönüşüme gireceklerini ifade ederek, “Vatandaşlarımız mağdur olmayacak, hem güvenli olacak hem de ilk elden yarın bir gün şu yaptı, bu yaptı değil, bizzat belediyenin sorumluluğunda ve yükümlülüğünde güzel çalışmalara imza atacağız.” dedi.

 

SEÇİMDEN ÖNCE VERDİĞİ SÖZLERİ BİR BİR YERİNE GETİRİYOR

Asrın Felaketi olan 6 Şubat depreminde büyük yara alan Besni’nin yeniden ayağa kalkması için 31 Mart Seçimlerinden önce verdiği sözü yerine getirmek için harekete geçen Besni Belediye Başkanı Reşit Alkan, başta yerinde dönüşüm olmak üzere başlattığı projeler ile ilgili gazetemize özel açıklama yaptı. 650 konutun yerinde dönüşüme başvurduğu Besni Merkezde, daha güçlü, daha yaşanabilir evleri deprem mağdurlarına kazandırmak için Besni Belediyesi olarak Yerinde Dönüşüme Emlak konutunda desteğiyle gireceklerini açıklayan Belediye Başkanı Reşit Alkan, “Besni’de biliyorsunuz büyük bir deprem geçirdik. Besnimizin yeniden ayağa kalkması lazım. Besni’yi yeniden ayağa kaldıracağız.” dedi. Belediyenin geliri olmadığını da vurgulayan Alkan, Güneş enerji santrali kurmak için düğmeye bastıklarını ifade ederek, “Besni’ye gelir getirecek en az 50 Megawat olarak planlamasını yapıyoruz, ama şu anda ilk etapta 23+7=30 Megawat Güneş Enerjisi santrali için lisans alacağız. Yerini de ayarladık.” diye konuştu. 15 Temmuz Mahallesindeki su kesintilerinin önün geçmek için bir milyon lira değerindeki projeyi hayata geçirdiklerini ifade eden Başkan Reşit Alkan, “Bir milyonluk bir yatırımla 15 Temmuz Mahallemize Allah’a şükür suyu direkt bağladık. 15 Temmuz mahallesinde artık suyla alakalı bir problem olmayacak. 1 saat elektrik kesintisi bir buçuk gün su kesintisine mal oluyordu. Bunu da ortadan kaldıracak projeyi hayata geçirdik. Bundan sonra böyle bir sıkıntılar olmayacak.” dedi.

BESNİ’Yİ YENİDEN AYAĞA KALDIRACAĞIZ

Besni Belediye Başkanı Reşit Alkan’ın Gazetemiz sahibi Tarık Önder’e yaptığı açıklamalar şöyle; “Merhaba sevgili hemşerilerim cumanız mübarek olsun. Dün Besni Ekspres Gazetesi İmtiyaz Sahibi sayın Tarık beyle görüşmemizde İmar ve Yapı A.Ş ile ilgili birkaç bilgi vermiştim. Bugün detayını öğrenmek için geldi, sağolsun. Bize de bu fırsatı verdiği için teşekkür ederim. Besni’de biliyorsunuz bir deprem geçirdik.  Bu depremle birlikte bazı binalarımızda büyük hasarlar oluştu. Besnimizin yeniden ayağa kalkması lazım. Besni’yi yeniden ayağa kaldıracağız. Ama ‘belediye olarak ne yapabiliriz’ şeklinde bir düşüncemiz var, biliyorsunuz. Bununla alakalı İmar ve Yapı A.Ş’yi kuracağız, ilk meclis toplantısında bunu kararını alacağız. Bildiğiniz üzere Belediyenin geliri yoktur. Yine Enerji A.Ş.’yi de kuracağız.  Güneş enerjisiyle alakalı ben her zaman söylüyorum, Belediyenin enerji giderlerini azaltıp üstüne gelir elde etmek için RES, GES ve HES ile alakalı 3 koldan çalışıyoruz. Bununla alakalı da ön görüşmelerimizi yaptık. Besni’ye gelir getirecek en az 50 Megawat olarak planlamasını yapıyoruz ama  şu anda ilk etapta 23+7=30 Megawat Güneş Enerjisi santrali için lisans alacağız. Yerini de ayarladık.”

YERİNDE DÖNÜŞÜMDE ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPACAĞIZ

Bu bir ikincisi de İmar ve Yapı A.Ş. Hem belediyemiz danışmanlık yapacak hem de vatandaşlarımız mağdur olmayacak hem güvenli olacak hem de ilk elden yarın bir gün şu yaptı, bu yaptı değil, bizzat belediyenin sorumluluğunda ve yükümlülüğünde güzel çalışmalara imza atacağız. Yerinde dönüşümle alakalı da üzerimize düşeni yapacağız. Aynı zamanda emlak konutla da birlikte istişare içinde olacağız. Birlikte uyum içinde çalışacağız. Her zaman şunu söylemiştik, işte normal standart binalardan ziyade ilmi ve fikri binalar olsun, verimli binalar olsun işte elektriğini, kesildiği zaman güneş enerjisinden alsın yağmur suyunu depolasın su kesildiğinde oradan takviye yapsın, yeşil alanları olsun, parkları olsun yani Besni’nin çehresi değişsin.”

MERİNOS KAVŞAĞINDAN YUKARIYA ÇIKTIĞIMIZDA 

BİR ŞEYLERİN İSTENİRSE YAPILABİLDİĞİNİ GÖSTERMEK İSTİYORUZ

“Merinos kavşağından yukarıya çıktığımız zaman sağlı sollu baktığımızda memlekette gerçekten bir şeylerin değiştiğini, bir şeylerinde istenirse yapılabildiğini göstermek istiyoruz. Verimli binalar olsun, bu binalar aynı zamanda da halkımızın ihtiyaçlarına cevap versin. Otopark olsun, oyun parkları olsun, enerjisini kendi sağlasın, suyunu kendi yağmur suyundan sağlasın. Yalıtımı iyi olsun, malzemesi kaliteli olsun.  Hemşerilerimiz en güzel şekilde en iyi yapılarda oturmaya ve güvenli yapılarda oturmaya layık. Bununla ilgili belediyemize çalışan bir sürü personelimiz var. Aynı zamanda beyin takımımız var. Bunları da çeşitli illere fikirler edinmeleri için gönderip oralarda yeni ve farklı projelerle alakalı kendilerini geliştirmelerini sağlayacağız. İnşallah memleketimize hayırlı olsun.”

BESNİ HALKINA YATIRIM OLARAK GERİ DÖNÜŞECEK

“Tabi meclis kararına da saygılıyız. Meclisten de geçeceğine inanıyorum. Biraz daha sabır. Bu İmar ve Yapı A.Ş’yi kurduktan sonra belediyenin biliyorsunuz arsaları var. Belediye bir nevi belediyeye gelir getiren kapı olacak. Bu kapı yine Besni halkına yatırım olarak geri dönüşecek. Örnek veriyorum 100 daireli 150 daireli bir arsamız varsa blok yerimiz. Bu ihaleye çıkacak ama satmak için değil yine Besni halkına dönüşüm olacak şekilde öyle bir projede 20 daire almış olsak o dairenin geliriyle belediyemiz başka bir alanlara yatırım yapacak. Bu şekliyle biraz da ticari kafayla inşallah ayağa kaldıracağız. Besni’miz için çok güzel işler yapacağına inanıyorum bu şirketlerin.”

HALKIMIZ EMİN OLSUN, GECE GÜNDÜZ ÇALIŞIYORUZ

“Bununla birlikte değişen ve gelişen bir dünyadayız. Biz de ayak uydurmak adına daha farklı projelere de imza atmak için bundan emin olun, gece gündüz çalışıyoruz. Dün akşam itibariyle bir bay pass şeklinde geçici bir çözüm diye aslında düşünülüp uzun süre çalışacağına inandığımız bir milyonluk bir yatırımla 15 Temmuz Mahallemize Allah’a şükür suyu direkt bağladık. 15 Temmuz mahallesinde artık suyla alakalı bir problem olmayacak. 1 saat elektrik kesintisi bir buçuk gün su kesintisine mal oluyordu. Bunu da ortadan kaldıracak projeyi hayata geçirdik. Bundan sonra böyle bir sıkıntılar olmayacak. Olacağını tahmin ettiğimiz aylar içinde şu anda önlemlerimizi alıyoruz. Her şey çok güzel olacak, rahat olun, müsterih olun. Burada artık çalışan bir belediye var. Halkına ve çocuklarının geleceğini hesap eden bir belediye mantığıyla elimizden gelenin fazlasını yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz. Disiplinli bir şekilde. Teşekkür ederim.”

BELEDİYE BÜNYESİNDE KURULACAK OLAN İMAR A.Ş. HAKKINDA BELEDİYEDEN VERİLEN BİLGİ:

İMAR A.Ş, şehrimizin konut ve plansız yapılaşma sorunlarına sağlıklı çözümler sunmak amacıyla 2024 Besni Belediye Başkanımız Sn. Reşit ALKAN Beyefendinin göreve gelmesi ile birlikte şehrimizin büyüyen hedefleri doğrultusunda şehir yaşamının temel sorunlarının başında gelen konutlaşma konusunda nitelikli ve hızlı çözümler üretmek amacıyla Şirketimiz Besnili hemşerilerimizin çağın gereklerine uygun yaşam alanlarında, huzurlu ve güvenli bir hayat sürdürebilmesi için Kentsel Dönüşüm hizmetleri, Yerinde Dönüşüm ve  alt ve üstyapı hizmetleri başta olmak üzere vatandaşlarımız ile kurumlar arasında köprü olmak amacıyla Danışmanlık hizmeti de bulunmaktadır. Belediyemizin “ Güvenli, Sürdürülebilir ve Yaşam Kalitesi artırılmış konut sloganıyla başlattığı kentsel dönüşüm ve yerinde dönüşüm projelerini hayata geçirmek amaçlanmıştır. BESNI İMAR A.Ş, Besnimizin çehresini değiştiren önemli yatırımlara imza atarak kadim şehrimizin ilimizdeki vitrin kentlerinden birisi hâline gelmesine de katkı sunacaktır.

İMAR A.Ş.’nin benimsemiş olduğu ilkeler; yüksek nitelikli, ekonomik, sürdürülebilir ve etkin projeleri hayata geçirmektir. İMAR A.Ş., çözüm odaklı bir çalışma disiplini ile Şehrin tarihi ve kentsel dokusunu koruyarak, yüksek yaşam standartlarını uygulamaya geçirmek öncelikli hedeflerini oluşturmaktadır.

Bu amaçla, her zaman çağın ihtiyaçlarının ve sektördeki gelişmelerin takipçisi olmakta ve değişen toplumsal ihtiyaçlara uygun cevaplar üretebilmek için ilkelerinden ödün vermeden çalışması planlanacaktır. İMAR A.Ş. kamu kaynaklarını doğru ve yerinde kullanmakta, koordinasyon içerisinde çalıştığı birçok kamu, kurum ve sivil insiyatif kuruluşlarıyla toplumsal faydayı da esas alarak modern kentsel değişim ve dönüşüm projelerinde yer almayı ilke edinecektir.

Besni İMAR A.Ş faaliyet alanları;

•Kentsel Dönüşüm hizmetleri 

•Yerinde Dönüşüm hizmetleri

•Taahhüt proje ve hizmetleri 

•Danışmanlık hizmetleri ( Mimarlık ve Mühendislik dalında)

•Altyapı ve Üstyapı projeleri 

Başta Besni Galericiler Sitesinin yapımını üstlenerek kentimizin bölge içerisinde Ticari hacmine ivme kazandırmak olacaktır.


Aramızdan Ayrılanlar 04.07.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 03.07.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 30.06.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 29.06.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 27.06.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 25.06.2024 - 2


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 25.06.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 24.06.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.06.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 19.06.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 15.06.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 12.06.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 11.06.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 08.06.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 05.06.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

GÜNDEM 24.05.2024 15:37:00 0