Başkan Tutdere Ankara’da önemli temaslarda bulundu

Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere, Türkiye Belediyeler Birliği (TBB)’nin Encümen Toplantısına katılmak için gittiği Ankara’da önemli temaslarda bulundu.

Haber Editörü

Besni Ekspres Haber Merkezi

Başkan Tutdere Ankara’da önemli temaslarda bulundu

Başkan Tutdere önce, TBB Başkanı Ekrem İmamoğlu başkanlığında Encümen Toplantısına katıldı. TBB binasında gerçekleştirilen toplantıda, TBB’nin yeni dönemdeki organizasyonu ve belediyeler arası işbirliği konuları konuşuldu.

İMAMOĞLU VE YAVAŞ’A ANLAMLI HEDİYE

Başkan Tutdere, toplantı sonrasında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve TBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na, 6 Şubat depremlerinde saat 04.17’de duran ve Adıyaman’ın sembolü haline gelen saat kulesi biblosunu hediye etti.

Başkan Tutdere daha sonra Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ı makamında ziyaret etti. Ankara Büyükşehir Belediyesinin Adıyaman’a vereceği desteklerin konuşulduğu toplantı sonrasında Başkan Tutdere, Yavaş’a da saat kulesi biblosu hediye etti.

BELEDİYELER ARASI İŞBİRLİĞİ KONULARI KONUŞULDU

Daha sonra Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner’i makamında ziyaret eden Başkan Tutdere, ziyarete dair, “Yol arkadaşımız, meslektaşımız, Çankaya Belediye Başkanımız Sayın Hüseyin Can Güner’i makamında ziyaret ederek görüş alışverişinde bulundum. Sayın Başkan’a nazik misafirperverliklerinden ve vereceği katkılardan dolayı teşekkür ediyorum.” dedi.

KENT MEYDANI VE KUZEY ÇEVRE YOLU PROJESİ ELE ALINDI

Adıyaman’da yapılacak olan Kent Meydanı Projesi ile ilgili olarak bir süredir şehirde esnafın görüşlerini alan Başkan Tutdere, temasları kapsamında Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Vedad Gürgen’i de ziyaret etti. Kent Meydanı Projesinin yanı sıra Kuzey Çevre Yolu Projesi de görüşüldüğü ziyarette Başkan Tutdere, Bakan Yardımcısı Gürgen’e projeyle ilgili itiraz ve taleplerini iletti.

Başkan Tutdere ardından, Ticaret Bakanlığı Gümrükler Genel Müdürü Mustafa Gümüş ve Genel Müdür Yardımcısı Nevzat Bozkurt’u da ziyaret ederek Adıyaman’a yurt dışından gelen yardımlarla ilgili taleplerini iletti.

AFETTEK İLE İŞBİRLİĞİ TOPLANTISI

Ziyaretlerin son durağı ise Afet ve Acil Durum Teknolojileri Platformu (AFETTEK) Platformu oldu. Başkan Tutdere söz konusu ziyaret kapsamında AFETTEK Kurucusu ve TED Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu, Genel Koordinatörü Ömür Demir Kızılarslan ve TED Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Güney Özcebe ile görüş alışverişinde bulundu.

Söz konusu görüşmede, AFETTEK ile Adıyaman Belediyesi işbirliği kapsamında depreme dirençli kent inşası sürecinde yapılacak çalışmalar ele alındı.

“ADIYAMAN’IMIZDA DEPREMİN YARALARINI HIZLA SARMAK İÇİN TEMASLARIMIZ SÜRECEK”

Ziyaretlere dair açıklamada bulunan Başkan Tutdere, “Şehrimizde depremin yaralarını hızla sarmak için bir dizi temasta bulunduğumuz Ankara’da verimli görüşmeler gerçekleştirdik. Gerek TBB’de gerçekleştirdiğimiz toplantı gerekse kıymetli belediye başkanlarımıza ziyaretlerimizde, büyükşehir beledilerimizin şehrimize destekleri ile ilgili önemli işbirlikleri üzerinde görüş alışverişinde bulunduk. Şehrimizin kalbi niteliğindeki Kent Meydanı Projesi ve yanı sıra Kuzey Çevre Yolu Projesiyle ilgili de talep ve itirazlarımızı ilgili makamlara ilettik. Şehrimiz için son derece önemli bu iki konu üzerinde titizlikle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yanı sıra değerli akademisyenlerimizin oluşturduğu AFETTEK Platformu ile de şehrimiz açısından önemli işbirliklerinin oluşturulması açısından ilk adım niteliğinde bir tanışma toplantısı gerçekleştirdik. Adıyaman’ımıza faydası olacak her türlü işbirliği ve çalışmanın içerisinde bulunmaya devam edeceğiz.” diye konuştu.


Aramızdan Ayrılanlar 30.06.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 29.06.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 27.06.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 25.06.2024 - 2


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 25.06.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 24.06.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.06.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 19.06.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 15.06.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 12.06.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 11.06.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 08.06.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 05.06.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 04.06.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 03.06.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

GÜNDEM 28.06.2024 22:36:00 0