Besni Eğitim-Sen’den öğretmene şiddete tepki

Eğitim Sen Besni Temsilciliği, Ankara’da bir lisede öğrencisi tarafından bıçaklanan öğretmenle ilgili açıklama yaptı.

GÜNDEM 2.05.2024 21:40:00 0
Besni Eğitim-Sen’den öğretmene şiddete tepki

Sendika adına açıklamada bulunan Şube Başkanı Mehmet Ali Kayan; “Eğitim emekçilerine dönük şiddeti kınıyoruz. Öğretmeni itibarsızlaştıran; toplumdaki yerini ve okuldaki işlevini her fırsatta küçültmeye neden olan uygulamalar, öğretmene şiddet vakalarının temelidir. Ülkenin farklı yerlerinde eğitim emekçilerine dönük artan şiddeti protesto ediyoruz. Son olarak iki gün önce Ankara’da bir lisede öğrencisi tarafından bıçaklanıp yaralanan öğretmen arkadaşımız ile maalesef öğretmene şiddet sıradanlaşmaya başlamıştır.

Ülkenin birçok yerinde eğitim emekçisi arkadaşlarımızın veli saldırısına maruz kalıp darp edildiğini üzülerek belirtmek isteriz. Öğretmeni itibarsızlaştıran, toplumdaki yerini ve okuldaki işlevini her fırsatta küçültmeye neden olan uygulamalar, öğretmene şiddet vakalarının temelidir.

Eğitim emekçilerine dönük saldırılar cezasızlık nedeniyle artmaya devam etmektedir. Okullarda can güvenliğimiz ortadan kalkmıştır. İsteyen herkes okullara rahatlıkla girip öğretmene veya öğrencilere şiddet uygulayabiliyor. Okullarda yaşanan şiddetin ve öğretmenlere yönelik saldırıların önlenebilmesi, öncelikle her fırsatta öğretmenleri, eğitim ve bilim çalışanlarını hedef haline getiren politikalar ve uygulamalara son verilmesinden geçmektedir.

Şiddet olayına karışan kişilerin yargılanması gerekmektedir. Benzer olayların tekrarlanması durumunda şimdiden ilgililere ve taraflara örgütlülükten gelen gücümüzü kullanmaktan geri durmayacağımızı belirtmek isteriz.

Şiddet konusunda somut ve kalıcı çözümler üretilmesi için mülki ve idari amirler olmak üzere bütün yetkililer sorumludur. Eğitim emekçilerine yönelen her türlü şiddeti kınıyor, hukuki sürecin takipçisi olup öğretmen arkadaşlarımız ile dayanışma içinde olacağımızı bir kere daha ifade ediyoruz” dedi.


Haber Kaynak : Murat Orhan-Muhabir

Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor