BESNİ’DE 76 YILLIK TARİHİ PINAR ZAMANA DİRENİYOR

BESNİ’DE 76 YILLIK TARİHİ PINAR ZAMANA DİRENİYOR

Korupınar Mahallesinde bulunan ve 76 yıllık tarihiyle Besni’nin tarihi yapıları arasında yer alan pınar, yarım asrı aşkın zamana direniyor.

“MAHALLENİN ADINI ALDIĞI PINAR”

1947 yılında yapılan tarihi pınar yer altından gelen doğal kaynak suyuyla vatandaşları cezbediyor. Mahallenin de adını aldığı pınar kışın ılık yazın ise soğuk akmasıyla adeta şifa kaynağı. Evlerde şebeke sularının kullanılmadığı dönemlerde mahalle halkının su ihtiyacını karşılayan tarihi pınar aradan geçen 76 yıl boyunca en ufak bir azalma olmadan akmaya devam ediyor.

“DEPREMDE ZARAR GÖRMEDİ”

Kahramanmaraş merkezli asrın felaketinde Besni’de çoğu tarihi yapı zarar görürken Korupınar Mahallesindeki pınar depremden etkilenmedi. Yapılma yılına göre oldukça sağlam yapılan tarihi pınar özellikle depremin ilk zamanlarında şebeke sularının kullanılamaması nedeniyle büyük rağbet gördü. Vatandaşlar o dönem, Besni’nin zarar görmemiş ender yapıları arasında yer alan pınarın su ihtiyaçlarını karşılamada büyük katkısı olduğunu söyledi.

“SUYUN TEMİZ KALMASI İÇİN EMEK VERİYOR”

Pınarın arka bölümünde iki giriş yeri bulunuyor. İçerisi adeta bir tüneli andıran pınarın düzenli olarak temizliğini ise evi pınara yakın olan Ahmet Özmercan yapıyor. Yılın belli zamanlarında pınarın içine girerek suyun akış yolundaki yosun ve otları temizleyen Özmercan, çocukluğunun da geçtiği mahallede tarihi pınarın ayakta kalmasında büyük rol oynuyor. 

Suyun temizliğinin yanı sıra bazı kırılan taşlarını da onaran Özmercan, özellikle depremde Besni halkının bu pınardan istifade ettiğini, 76 yıllık tarihiyle gelecek kuşaklara aktarılması için çaba gösterdiğini söyledi. 



Kahta’da Engelliler Haftası renkli etkinliklerle kutlandı Adıyaman’ın Kahta ilçesinde Engelliler Haftası çerçevesinde düzenlenen farkındalık etkinliğinde özel öğrenciler, doyasıya eğlenerek eğlenceli dakikalar geçirdi.
Kahta’daki lise öğrencileri Gazze yararına yardım organizasyonu düzenledi Adıyaman’ın Kahta Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri tarafından Gazze yararına yardım organizasyonu düzenlendi.
2 bin 100 yıllık steller Perre Antik Kent’te sergilenecek Kımıl Dağı’ndan askeri helikopter ile taşınan ve tarihe ışık tutan 2 bin 100 yıllık steller, restorasyon ve konservasyon çalışmalarıyla Perre Antik Kent’te turizme kazandırılıyor.
Erdoğan: 'Öğretmene şiddette cezalar yarı oranında arttırılacak' Cumhurbaşkanı Erdoğan, öğretmenlere ve diğer eğitim çalışanlarına yönelik şiddete ilişkin kapsamlı bir düzenlemeyi süratle hayata geçireceklerini belirterek "Ceza kanunlarında öngörülen cezalar yarı oranında artırılacak." dedi.
MEB'in yeni müfredat taslağına 67 binin üzerinde görüş ve öneri geldi Millî Eğitim Bakanlığınca 26 Nisan-10 Mayıs tarihleri arasında kamuoyunun görüş ve önerisine sunulan yeni müfredat taslağına 67 bin 284 görüş ve öneri bildirildi. Müfredat taslağı ayrıca 1 milyon 662 bin 780 kez indirildi.
Proje okullarına öğretmen atama sonuçları açıklandı Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı özel program ve proje uygulayan eğitim kurumlarına öğretmen atama sonuçları açıklandı.

BESNİ HAKKINDA...


Besni'de Kaybolan Meslekler "KARCILIK"

Besni'de Kaybolan Meslekler "KÖŞGERLİK"

BESNİ ÜZÜMÜ

Besni'de Beddualar Dualar Atasözleri

BESNİ AĞZI

BESNİ'DE AİLE YAPISI

BESNİ'DE KÖPRÜLER

BESNİ'DE DEHLİZLER

BESNİ'DE TARIM

BESNİ'DE ÇEŞMELER

BESNİ SOFRASI

BESN'NİN COĞRAFİK YAPISI

BESNİ DARPHANESİ

BESNİ'DE MEDRESELER

BESNİ'DE KİLİSELER

BESNİ'DE HAMAMLAR

BESNİ'DE CAMİLER