Besni’de 'Azim Şehrin Kadim Yemekleri' Yarışması Coşkuyla Başladı

Besni Kaymakamlığı ve Besni Belediye Başkanlığı işbirliği ile düzenlenen “Azim Şehrin Kadim Yemekleri” yarışması, Besni Şire Pazarı'nda büyük bir coşku ile başladı.

Haber Editörü

Besni Ekspres Haber Merkezi

Besni’de

Yemek yarışmasına, Adıyaman Milletvekili Hüseyin Özhan, Besni Kaymakamı Çağlar Partal, Besni Belediye Başkanı Reşit Alkan, 21-22. Dönem Adıyaman Milletvekili ve Yeni Dünya Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Mahmut Göksu, Ak Parti Besni İlçe Başkanı Murat Güner, kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Başkan Alkan: ‘Gastronomi’de Besni önemli bir yere gelecek’

Açılış konuşmasını yapan Besni Belediye Başkanı Reşit Alkan: “Sevgili Besnili hemşehrilerim bugün unutulmaya yüz tutmuş veya gençlerin yeni çağda bilmedikleri lezzetleri sunumu yapılacak. Burada bir yemek yarışması yapılacak, ayrıca yarışmaya katılan ablalara ve teyzelere de şimdiden başarılar diliyorum. Bu başlangıç olsun sayın kaymakamımız bizim nazarımızda çok kıymetli iyi bir devlet adamı. Yine burada bir öncülük yaparak bir başlangıcın fitilini ateşledi. İnşallah bundan sonrasının da devamı gelir. Gastronomi noktasında Besni önemli bir yere gelecektir inşallah. Bunu da geliştirip devam ettirmek bizlere düşüyor.  Sayın kaymakamımıza çok teşekkür ediyorum, Gaziantep’ten buraya gelen ödüllü aşçılarımız var hoş geldiniz. Bu tür etkinlikler artarak devam edecek inşallah Besni Türkiye ve dünya basınında da yerini alacak. Yerli ve yabancı turistlere ev sahipliği yapacak. Hepinize teşekkür ederim.” dedi

Kaymakam Partal: ‘Gastronomi zenginliği kayıt altına alınacak’

Başkan Alkan’ın konuşmalarından sonra konuşmasını yapmak üzere Besni Kaymakamı Çağlar Partal kürsüye davet edildi. Kaymakam Partal, ilçenin gastronomi açısından zenginliğine dikkat çekti ve bu zenginliğin kayıt altına alınarak gelecek nesillere aktarılmasının önemini vurguladı.

Kaymakam Partal, yaptığı konuşmada şunları söyledi: “İlçemiz gastronomi yönünden çok zengin bir yer. Biz de bu zenginliği kayıt altına alabileceğimiz ve gelecek nesillere aktarabileceğimiz bir organizasyon yaptık. Umarım Besni’ye kültürel anlamda çok büyük katkılar sağlayacaktır. Toplam 23 yarışmacı ve üç farklı kategoride (hıtap, çütte ve tatlı) yarışmamız olacaktır. Besni’yi sanayisiyle, tarımıyla, turizmiyle en iyi yerlere getirmeye çalışıyoruz. Önümüzdeki günlerde kent meydanında yapacağımız çalışmaların yanı sıra turizmiyle de Sugözü ve Kızılin’de yapacağımız iskelenin bugün suya indirimini gerçekleştireceğiz. Bunlarla birlikte değerlendirdiğimizde ilçemize dışarıdan turist çekeceğimizi düşünüyoruz.”

Besni Kaymakamı Çağlar Partal’ın konuşmalarının ardından kürsüye davet edilen Adıyaman Milletvekili Hüseyin Özhan ise Besni’ye Kent Meydanı Projesi’nin müjdesini vererek, projenin son aşamaya geldiğini vurguladı.

Milletvekili Özhan: ‘Kent Meydanı Projesi’nde son aşamaya gelindi’

Konuşmalarının devamında ise: “Birçok defa konuştuğumuzda da, görüştüğümüzde de izah ettim. Bizim amacımız çok güzel bir Besni oluşturmak. Bu yolda da biz kendimiz Milletvekili olarak, yerelde Reşit başkanımızla beraber ve Sayın Kaymakamımızın destekleriyle inşallah Besni üzerinde sürekli projeler üzerinde çalışıp duruyoruz. Şunun müjdesini de burada vereyim ki son aşamaya gelen bir meydan projemiz var. Besni için gerçekten çok örnek olabilecek bir proje. Buraya Kaymakamlık ve Belediye binamızı da yapacağız. İnşallah Besni’miz çok güzel bu tip organizasyonların yapılacağı harika bir meydana kavuşacak. Zaten Cırıtmeydanı projemizi biliyorsunuz, onların onayını tamamladık şu anda imar çalışmaları yapılıyor, yıkımları da yapıldıktan sonra orda da inşaatlara başlayacağız. Deprem konutları son aşamaya geldi. Artık Besni için bundan sonrası önceden söz verdiğimiz gibi hiçbir işçimizi, hiçbir Besnilimizi işsiz bırakmamak adına, sanayicilerimizi de artık Besni’mize davet ederek, sanayi alanlarını büyüterek, fabrikalar kurup yolumuza devam edeceğiz. Besni artık inşallah kendine yeter bir şehir haline gelecek. Hiç kimseye muhtaç bırakmayacağız, tüm amacımız gayemiz budur. Bugün bu vesileyle tabi güzel bir ortamda buluştuk, tesadüf oldu, güzelde bir tesadüf oldu. Sanırım 23 yarışmacı var. Besni’mizin değerlerini biliyorsunuz. Eğitim Bayramımızdan da belli, sadece Besni değil, Türkiye’de değil, Dünya’da tek eğitim Bayramı kutlanan ilçemiz ve bu bakımdan da gurur kaynağımız, hala da gurur kaynağımız olmaya devam edecek inşallah. Yemekler de harika gözüküyor, yarışmacı arkadaşlara da tabi başarılar diliyorum. Bu arada Gaziantep’ten buraya gelen akademisyen arkadaşlar, profesyonel yarışmacı arkadaşlarımız, hepsini saygı ve hürmetle selamlıyorum, hepinizi çok seviyorum, Allah’a emanet ediyorum, sağ olun, var olun.” İfadelerinde bulundu.

Konuşmaların ardından yemek stantlarını inceleyen heyete, Gaziantep’ten gelen Gastronomi akademisyenleri tarafından Besni yemekleri tanıtıldı. Yarışmacılara başarı dileklerinde bulunulduktan sonra jüri masasına geçildi ve üç faklı kategoride yemeklerin tadına bakıldı.

Toplamda 23 yarışmacının katıldığı Yemek Yarışmasının ilk kategorisinde ‘hıtap’ yapıldı ve jüri tarafından puanlandı. İkinci kategoride ‘çütte’, üçüncü kategoride ise ‘tatlı’ beğeniye sunuldu.

Yarışmanın hemen ardından Yemek Yarışmasına katılan tüm vatandaşlara kavurma ikramında bulunuldu ve Cuma namazına geçildi. Cuma namazından sonrada kavurma ikramında bulunuldu ve müzik dinletisi yapıldı.

Yemek yarışmasında derece yapan yarışmacılar için detaylar gelecek…

 


Aramızdan Ayrılanlar 30.06.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 29.06.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 27.06.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 25.06.2024 - 2


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 25.06.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 24.06.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.06.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 19.06.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 15.06.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 12.06.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 11.06.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 08.06.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 05.06.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 04.06.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 03.06.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

KÜLTÜR-SANAT 28.06.2024 15:03:00 0