Besni’de tarihi günlerden biri: CIRITMEYDAN’DA TAHLİYE BAŞLIYOR!

Ciritmeydan mahallesindeki Kentsel dönüşüm projesinde nihayet somut adımlar atılmaya başlandı.

Haber Editörü

Besni Ekspres Haber Merkezi

Besni’de tarihi günlerden biri: CIRITMEYDAN’DA TAHLİYE BAŞLIYOR!

Ciritmeydan mahallesindeki Kentsel dönüşüm projesinde nihayet somut adımlar atılmaya başlandı. Mahallede yaşayan hak sahiplerine evlerini boşaltmaları için tebligat gönderilirken, Belediye Başkanı Reşit Alkan hak sahipleriyle Belediye Konferans salonunda bir toplantı yaparak süreç hakkında bilgi verdi.

30 GÜN İÇERİSİNDE TAHLİYE EDİLECEK

Cırıtmeydan mahallesindeki Kentsel dönüşüm projesinde önemli bir gelişme yaşandı 2015 yılından bu yana bir türlü hayata geçirilemeyen projede somut adımlar atılmaya başlandı. Adıyaman Valiliği hak sahiplerine tahliye için tebligat gönderirken,  30 günün sonunda yıkım başlayacak. Adıyaman Milletvekili Hüseyin Özhan ve Besni Belediye Başkanı Reşit Alkan sürece ilişkin açıklamalarda bulunurlarken, Adıyaman Valiliği Kentsel Dönüşüm İl Müdürlüğü tarafından hak sahiplerine gönderilen tahliye mektubunda ise, “Adıyaman İli, Besni İlçesi, Ciritmeydanı Mahallesi sınırları içerisinde yer alan, 12.10.2015 tarihli ve 2015/8145 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile 12.11.2015 tarihli 29530 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak "riskli alan" ilan edilen yaklaşık 2,11 hektarlık alanda yapılacak iş ve işlemlerin, can ve mal güvenliği açısından tehlike oluşturması sebebiyle 6306 sayılı Kanunun 6/A maddesi kapsamında yapılması için 23.08.2023 tarih ve 7213967 sayılı Makam Olur'u alınmıştır. Bu kapsamda ilan edilen "riskli alan" içerisinde bulunan ve 6306 sayılı Kanun'un 6/A maddesinin ikinci fıkrası uyarınca; Adıyaman Besni ilçesi Ciritmeydanı Mahallesi.... ada ....... parselde bulunan nolu yapının, yıkım işlemlerinin başlatılması için 31.05.2024 tarihinden itibaren 30 (otuz) gün içerisinde tahliyesi gerekmektedir” denildi.

PROJEMİZ BESNİ'MİZE ÇOK YAKIŞACAK

Hak Sahipleriyle Toplantının ardından bir açıklama yapan Besni Belediye Başkanı Reşit Alkan, Kentsel dönüşüm ihalesinin kısa sürede yapılacağını açıkladı. Alkan, “Söz verdiğimiz gibi Besni Cirit Meydan Mahallesi Projemiz Besni'mize çok yakışacak. Yakın zamanda ihalesi yapılıp, Besnili hemşehrilerimizin hizmetine sunulacaktır. Emek ve gayretlerinden ötürü Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Sayın Mehmet Özhaseki'ye, Bakan Yardımcımız Sayın Vedat Gürgen'e, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcımız Sayın Ahmet Aydın'a ve Adıyaman Milletvekilimiz Sayın Hüseyin Özhan'a şahsım ve hemşehrilerim adına şükranlarımı sunuyorum. Besni'mize hayırlı olsun.”

MEVCUT KENT KURGUSUNA UYGUN OLARAK PLANLANDI

Adıyaman Milletvekili Hüseyin Özhan da konuyla ilgili bir açıklama yaptı. Özhan açıklamasında şunları söyledi; “Adıyaman ili Besni ilçesi kentsel tasarım proje alanında, mevcut kent kurgusuna uygun olarak, konut, ticaret ve kamu birimleri bir arada düşünülmüş, nitelikli meydanlar ve peyzaj alanları yaratılması hedeflenmiştir. Projenin en önemli özelliği kent sakinlerinin belleğinde yer eden izlerin takip edilmesidir. Mimari ve şehircilik yaklaşımı olarak geleneksel-alışılagelmiş mahalle anlayışımızı, çağdaş yaşam standartlarında geliştirmek ve değerlendirmek üzere yola çıkılmıştır. Geleneksel mahalle şehir parçacıklarında olduğu gibi meydan ve parklarla kurulan ilişkiler vasıtasıyla, konut ve ticaret fonksiyonlarına değer katan ve kentlinin yaşam kalitesini artıran bir kurgu oluşturulmuştur. Şehircilik yaklaşımındaki kurgunun bir devamı olarak mimaride de geleneksel izlerin hissedilmesi esas alınmıştır.”

SÜRDÜRÜLEBİLİR BİR YAŞAM ALANI OLUŞTURULDU

“Amaç, fonksiyonların en iyi şekilde düzenlenmesi, sürdürülebilir malzemelerden yapılması, en doğru teknolojilerin kullanılmış olmasının yanı sıra sanatsal olarak yapı ile duygular arasındaki ilişkiyi kurabilmektir. Yüksek çevresel ve mimari değeri olan, nitelikli yaşam alanları yaratılarak, tutarlı bir şehir planlama vizyonu hedeflenmiş, mekan ve mekânın tarihi değerine uygun olarak geliştirilen mimari estetik yaklaşım ile yöresel, kullanışlı, kullanıcının ihtiyaçlarını karşılayan, kaliteli ve zamana karşı koyan sitili ile sürdürülebilir bir yaşam alanı oluşturulmuştur.

Projede emeği geçen çevre şehircilik ve iklim değişikliği bakanımız Sayın Mehmet Özhaseki beye Bakan yardımcımız sayın Vedat Gürgen beye Bakan yardımcımız Sayın Ahmet Aydın beye ve tüm emeği geçen paydaşlarımıza çok teşekkür ediyorum.”


Aramızdan Ayrılanlar 03.07.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 30.06.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 29.06.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 27.06.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 25.06.2024 - 2


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 25.06.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 24.06.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.06.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 19.06.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 15.06.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 12.06.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 11.06.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 08.06.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 05.06.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 04.06.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

GÜNDEM 1.06.2024 16:47:00 0