Besni'de yemek yarışması düzenlenecek

Besni

Kaymakamlık ve Belediye işbirliği ile Haziran ayının son haftasında yapılması planlanan ”Azim Şehrin Kadim Yemekleri“ yemek yarışması planlama toplantısı Kaymakam Çağlar Partal başkanlığında yapıldı.

MASATDER Gaziantep Aşçılar Dernegi Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Hızal ile MASATDER Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Gaziantep Üniversitesi Otel Lokanta İkram Hizmetleri Bölüm Başkanı Ali Nadir Zeyrek koordinesinde Besni Şire Pazarında yapılacak yarışma; Hıtap, Çüdde ve Tatlı kategorilerinde yapılacak. Yarışmaya katılmak isteyenler Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürlüğüne başvuruda bulunacak.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan İlçe Kaymakamı Çağlar Partal; ""Besni Azim Şehir ve kadimden beri gelen çok güçlü bir kültürel zenginliğe sahip. Bizler bu kültürel zenginliğin her alanda gelecek kuşaklara güzel bir şekilde aktarılmasını amaçlıyoruz. Çok çeşitli bir yemek kültürü zenginliği Besni’nin mutfağında mevcut. Özellikle Aşağı Şehir'de evlerde pişen, bir kısmı günümüzde yapılan bir kısmı da unutulmaya başlanmış yemeklerimizi bu yarışma ile gündeme getirmek ve bunları tarifleri ile birlikte kayıt altına almak istiyoruz. Bu sayede hem yemeklerimizi gelecek kuşaklara aktarmayı hem de turistik anlamda bu zengin kültürü bir ürüne dönüştürmeyi amaçlıyoruz. Tüm Besni’yi bu işe davet ediyoruz ve yoğun bir katılım olacağından da eminiz. Bizlere bu konuda rehberlik eden MASATDER Gaziantep Aşçılar Dernegi Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Hızal'a ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Gaziantep Üniversitesi Otel Lokanta İkram Hizmetleri Bölüm Başkanı Ali Nadir Zeyrek hocamıza teşekkür ediyorum." dedi.


Haber Kaynak : Mehmet Gültekin-Muhabir

BESNİ HAKKINDA...


Besni'de Kaybolan Meslekler "KARCILIK"

Besni'de Kaybolan Meslekler "KÖŞGERLİK"

BESNİ ÜZÜMÜ

Besni'de Beddualar Dualar Atasözleri

BESNİ AĞZI

BESNİ'DE AİLE YAPISI

BESNİ'DE KÖPRÜLER

BESNİ'DE DEHLİZLER

BESNİ'DE TARIM

BESNİ'DE ÇEŞMELER

BESNİ SOFRASI

BESNİ'NİN COĞRAFİK YAPISI

BESNİ DARPHANESİ

BESNİ'DE MEDRESELER

BESNİ'DE KİLİSELER

BESNİ'DE HAMAMLAR

BESNİ'DE CAMİLER