Deprem konutları içme suyu projesinde çalışmalar sürüyor

Deprem konutları içme suyu projesinde çalışmalar sürüyor

Deprem konutları içme suyu projesinde çalışmalar sürüyor.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından inşa edilen deprem konutlarının içme suyu ihtiyacını karşılamak için çalışmalarını sürdürüyor.

Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü, deprem konutlarının içme suyu ihtiyacını karşılamak için Gömmetaş Mahallesi’nde başlattığı depo ve terfi binası yapımı devam ediyor.

DİSKİ ekipleri, bölgede 13 bin 29 metre cazibeli hat, 11 bin 182 metre terfi hattı, depo tahliye hattı ve 2 tane 10 bin metreküp depo ile terfi merkezlerini yapacak. 
İçme suyu iletimi için Gözeli Su Havzası’nda bulunan mevcut sondajdan, borularla yeni inşa edilecek 10 bin metre küp depoya terfi yapılacak. İkinci terfi merkezinde ise içme suyu çelik boru ile Oğlaklı Mahallesi TOKİ alanına yapılacak 10 bin metreküp depoya iletimi sağlanacak. DİSKİ Genel Müdürü Fırat Tutşi, TOKİ Deprem Konutları İçme Suyu projesi kapsamında Gömmetaş Mahallesi’nde inşaatı devam eden 3 bin metreküplük depo ve terfi binasında incelemelerde bulundu.

Çalışmalarının aralıksız devam ettiğini belirten Tutşi, "İçme suyu ihtiyacını karşılamak için 10 kilometre çelik boru isale hattında çalışmalarımız devam ediyor. Bugün itibariyle 10 kilometrelik hattın 1500 metresi yapılmış durumda. Depo ve terfi binasının yapımında çalışmalar devam ediyor. Oğlaklı Mahallesi ve çevresindeki yerleşim yerlerinde içme suyu ihtiyacını 2055’e kadar karşılamayı planlıyoruz" dedi.


Haber Kaynak : İHA

Anahtar Kelimeler: Deprem konutları içme suyu diyarbakır
Microsoft, Fransa'da 4 milyar avroluk yatırım planlıyor ABD'li teknoloji şirketi Microsoft'un, Fransa'da, çoğunluğu yapay zeka alanında olmak üzere 4 milyar avroluk yatırım yapmayı planladığı bildirildi.
Besni Nöbetçi Eczane 13.05.2024 Pazartesi Bu sayfada, Besni konumunda bulunan, 13 Mayıs 2024 Pazartesi gününden, 14 Mayıs 2024 Salı sabahına kadar Besni Nöbetçi Eczaneler listesi yer alıyor.
Letonya'nın Ankara Büyükelçisi Vaivars, Şanlıurfa'da ziyaretlerde bulundu Letonya'nın Ankara Büyükelçisi Peteris Vaivars, Şanlıurfa'da ziyaretlerde bulundu.
Türkçe becerilerini ölçen izleme araştırması tamamlandı MEB tarafından, beceri temelli yeni müfredatın odağında yer alan Türkçe becerilerinin ölçülmesi amaçlı uygulanan ve uluslararası geçerlik belgesine sahip izleme araştırması, 40 ilde 11 bine yakın öğrencinin katılımıyla tamamlandı.
Türkiye'nin ilk Güzel Sanatlar Müzik İlkokulu ve Ortaokuluna başvurular başladı Türkiye'nin ilk Güzel Sanatlar Müzik İlkokulu ve Ortaokuluna müzik yeteneğine göre öğrenci kabulü kılavuzu yayımlandı. 8 Mayıs'ta başlayan başvurular 26 Mayıs'a kadar devam edecek.
Adıyaman’da Traktör Römorkuna Reflektör Takıldı İl Jandarma Komutanlığı trafik ekipleri tarafından traktörlerin karıştığı kazaları önlemek ve gece görünürlüğü artırmaya yönelik "Reflektör Tak, Görünür Ol" projesi çerçevesinde 2 bin traktör römorkuna üçgen reflektör takıldı.

BESNİ HAKKINDA...


Besni'de Kaybolan Meslekler "KARCILIK"

Besni'de Kaybolan Meslekler "KÖŞGERLİK"

BESNİ ÜZÜMÜ

Besni'de Beddualar Dualar Atasözleri

BESNİ AĞZI

BESNİ'DE AİLE YAPISI

BESNİ'DE KÖPRÜLER

BESNİ'DE DEHLİZLER

BESNİ'DE TARIM

BESNİ'DE ÇEŞMELER

BESNİ SOFRASI

BESN'NİN COĞRAFİK YAPISI

BESNİ DARPHANESİ

BESNİ'DE MEDRESELER

BESNİ'DE KİLİSELER

BESNİ'DE HAMAMLAR

BESNİ'DE CAMİLER