Emeklilerin promosyon ödemeleri bugün başlıyor

Emeklilerin promosyon ödemeleri bugün başlıyor

Bugün itibarıyla, kamu bankaları tarafından emeklilere yönelik promosyon ödemeleri başlıyor.

Yapılan düzenlemeyle birlikte kamu bankaları, emeklilere 8 bin ile 12 bin lira arasında değişen tutarlarda promosyon ödeyecek. Bu promosyonlar için başvurular banka şubelerinden ya da e-devlet üzerinden gerçekleştirilebilmektedir.

Başvuruların devam ettiği süreçte, emeklilerin dikkat etmesi gereken bir diğer nokta ise 3 yıl boyunca ilgili bankayla taahhüt vermeleridir. Ancak, daha avantajlı bir teklif bulmaları durumunda banka değişikliği yapma imkanı bulunmaktadır. Bu durumda, önceki bankadan alınan promosyonun kullanılmayan kısmı iade edilerek yeni bankaya taşınabilir.

Sosyal Güvenlik Başuzmanı İsa Karakaş'a göre, emekli maaşları dosya bazında alınmakta olup, örneğin eşten dolayı dul maaşı alanlar kendi hesaplarından da promosyon alma hakkına sahiptirler. Bu kapsamda, yaklaşık 16 milyon kişinin bu banka promosyon düzenlemesinden faydalanması beklenmektedir.

Ayrıca, dul ve yetim aylığı alan hak sahiplerine en az 5 bin lira promosyon ödemesi yapılacak olup, bu düzenleme ile geniş bir kesimin maddi anlamda rahatlaması hedeflenmektedir.



GAGİAD Yönetiminden GTB’ye ziyaret Gaziantep Genç İş İnsanları Derneği (GAGİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Yiğitcan Konukoğlu ve Yönetim Kurulu Üyelerinden oluşan heyet, Gaziantep Ticaret Borsası’nı (GTB) ziyaret etti.
Medical Point Hastanesi’nde hemofili tedavisinde yeni bir adım Medical Point Hastaneler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Hayrullah Kubba liderliğinde EAHAD Akredite Hemofili Merkezi açıldı.
GAÜN’de GAZZE’ye destek amacıyla oturma eylemi düzenlendi Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Bir Gençlik Topluluğu, Necmettin Erbakan Topluluğu, Fecr Öğrenci Topluluğu ve Rehber Düşünce Topluluğu tarafından Gazze’ye destek amacıyla oturma eylemi düzenlendi.
Doğadan toplanması yasak olan salep soğanını izinsiz toplayan 5 şahıs suçüstü yakalandı Adıyaman'da, Endemik bitki türleri arasında yer alan ve doğadan toplanması yasak olan salep soğanını izinsiz toplayan 5 şahıs jandarma ekipleri tarafından suçüstü yakalandı.
Nisan'da en fazla satılan otomobil markaları belli oldu Türkiye otomobil ve hafif ticari araç pazarında bu yılın Nisan ayında en fazla satışı yapılan markalar Fiat, Renault ve Volkswagen olarak sıralandı.
Feci kazada yaşamını yitiren 'Hatice anne' mahalleyi yasa boğdu Trafik kazasında hayatını kaybeden Hatice Günen, 4'ü kendisinin, 2'si ise görümcesinin olmak üzere 6 çocuğa annelik yapıyordu. Komşu Cihan Kaplan: “Her işte mükemmel bir insandı. Fakir bir insan kapısını koşa koşa giderdi.”

BESNİ HAKKINDA...


Besni'de Kaybolan Meslekler "KARCILIK"

Besni'de Kaybolan Meslekler "KÖŞGERLİK"

BESNİ ÜZÜMÜ

Besni'de Beddualar Dualar Atasözleri

BESNİ AĞZI

BESNİ'DE AİLE YAPISI

BESNİ'DE KÖPRÜLER

BESNİ'DE DEHLİZLER

BESNİ'DE TARIM

BESNİ'DE ÇEŞMELER

BESNİ SOFRASI

BESN'NİN COĞRAFİK YAPISI

BESNİ DARPHANESİ

BESNİ'DE MEDRESELER

BESNİ'DE KİLİSELER

BESNİ'DE HAMAMLAR

BESNİ'DE CAMİLER