Erzincan'da 4.1 büyüklüğünde deprem! Naci Görür'den açıklama geldi

Erzincan'ın Tercan ilçesinde, Richter ölçeğine göre 4.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem ile ilgili Prof. Naci Görür'den flaş açıklamalar geldi.

GÜNDEM 27.04.2024 11:12:00 0
Erzincan

Erzincan'ın Tercan ilçesinde, Richter ölçeğine göre 4.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. İlk belirlemelere göre deprem nedeniyle herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) verilerine göre; saat 01.30'da Erzincan'ın Tercan ilçesinde 4.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Yerin 15.67 kilometre derinliğinde meydana gelen depremi bazı çevre iller de hissederken, ilk belirlemelere göre sarsıntı nedeniyle herhangi bir olumsuzluk yaşanmadığı öğrenildi.

PROF. GÖRÜR'DEN AÇIKLAMA GELDİ

Erzincan'da sabaha karşı meydana gelen deprem sonrası yerbilimci Prof. Dr. Naci Görür' açıklama yaptı. Resmi sosyal medya hesabından bilgilendirme paylaşan Prof. Görür, depremin Yedisu fayının kuzeyinde meydana geldiğini belirtti. Yedisu fayına paralel bir fayda depremin gerçekleştiğini, bu fayın da Aşkale'den gelen fayla kesiştiğini vurguladı.

Prof Görür'ün açıklaması şöyle: "Arkadaşlar, Erzincan, Çadırkaya- Tercan’da dün gece 4,1 deprem oldu. Deprem Yedisu fayının kuzeyinde ve ona paralel bir fay üzerinde. Bu fay Aşkale’den gelen fayla kesişyor. Sevgiyle"


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor