Güneydoğu Kesimlerinde Kuvvetli Yağış Uyarısı: Tedbirler Alınmalı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgilere göre, 07 Mayıs 2024 Salı günü Güneydoğu kesimlerinde yoğun yağışlar bekleniyor.

GÜNDEM 7.05.2024 09:55:00 0
Güneydoğu Kesimlerinde Kuvvetli Yağış Uyarısı: Tedbirler Alınmalı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgilere göre, 07 Mayıs 2024 Salı günü Güneydoğu kesimlerinde yoğun yağışlar bekleniyor. Mardin, Diyarbakır, Bingöl, Batman, Siirt, Şırnak, Hakkari, Van, Ağrı ve Bitlis çevreleri ile Şanlıurfa'nın doğusunda aralıklı yerel olmak üzere kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar öngörülüyor.

Özellikle Van'ın güneyi, Hakkari'nin kuzeyi, Şırnak'ın doğusu, Ağrı'nın ve Bitlis'in 2000 metre üzeri rakımlı bölgelerinde kuvvetli karla karışık yağmur ve kar bekleniyor. Bu durumun ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına gibi olumsuzluklara yol açabileceği belirtiliyor.

Ayrıca, yüksek ve dağlık kesimlerde buzlanma ve don olayı ile ulaşımda aksamaların yaşanabileceği uyarısı yapıldı. Vatandaşların bu olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiği vurgulanıyor.

Meteoroloji yetkilileri, halkın güvenliği ve mal kayıplarının önlenmesi için gerekli tedbirleri alarak yetkililerin uyarılarını dikkate almaları gerektiğini hatırlatıyor.


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor