Kurumlar vergisi beyanı için bugün son gün

Bugün, kurumlar vergisi mükellefleri için önemli bir tarih. 2023 hesap dönemine ait beyannamelerin verilme ve bu beyannameler üzerine tahakkuk eden vergilerin ödeme süreleri sona eriyor.

FİNANS 6.05.2024 09:41:00 0
Kurumlar vergisi beyanı için bugün son gün

Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) internet sitesinde yayımlanan duyuruya göre, kurumlar vergisi mükellefleri için 2023 hesap döneminde elde ettikleri kurum kazançlarının vergilendirilmesi için bugün gün sonuna kadar beyannamelerini vermeleri gerekiyor.

Ayrıca, 2024-Mart dönemine ait "Form Ba" ve "Form Bs" bildirimlerinin de bugün gün sonuna kadar verilebileceği belirtiliyor.

Kurumlar vergisi beyannamesi, Dijital Vergi Dairesi üzerinden elektronik ortamda doldurulabiliyor.

Tahakkuk eden kurumlar vergisi ödemeleri ise Dijital Vergi Dairesi veya GİB Mobil Uygulaması üzerinden, anlaşmalı bankaların kredi ve banka kartları veya banka hesaplarından, yabancı ülkede faaliyet gösteren bankaların kartlarıyla veya anlaşmalı bankaların şubelerinden yapılabilir. Ayrıca vergi ödemeleri internet bankacılığı, telefon bankacılığı, mobil bankacılık gibi alternatif ödeme kanallarından veya PTT işyerlerinden de gerçekleştirilebilir.


Anahtar Kelimeler: kurumlar vergisi beyanı için bugün son gün

Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor