MHRS'de ONAYLI RANDEVU DÖNEMİ BAŞLIYOR! BAKAN KOCA AÇIKLADI!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ülke genelinde 81 milyon adet ulaşılamayan randevu olduğunu duyurarak, bu durumun toplam randevu kapasitesinin yüzde 30'unu kullanılamaz hale getirdiğini bildirdi.

SAĞLIK 9.05.2024 20:48:00 0
MHRS

MHRS (Merkezi Hekim Randevu Sistemi), geliştirilen yeni altyapıyla önemli bir dönüşüm geçiriyor. Yeni dönemde, ertesi gün randevusu olan hastalar, akşam saat 20:00'ye kadar randevularını onaylayabilecek veya gelemeyeceklerini bildirebilecekler. Bu yeni döneme "Onaylı Randevu Dönemi" adı veriliyor ve 13 Mayıs Pazartesi günü başlatılacak.

Onaylı randevu döneminde, özel bir ayrıcalığa sahip olan iki grup var: 65 yaş üstü hastalar ve kanser hastaları. Bu gruplar, onay işlemlerinden muaf tutulacaklar.

Yeni sistem, hem hastaların hem de doktorların zamanını daha verimli kullanmalarını sağlayacak. Gelmeyecek randevular iptal edilecek ve boş kalan zaman dilimlerinde ihtiyacı olan hastalar hizmet alabilecekler.

Boş kalan her randevuya sistemden randevu alamayan talep bırakan hastalar, erişebilecekler. Bu durumda, öncelik talep bırakan hastalarda olacak. Yeni sistemin, hastaların taleplerine 24 saat içinde cevap verebilmesi bekleniyor.

Taleplerin etkin bir şekilde karşılanabilmesi için ise Randevu Koordinasyon Merkezi devreye alınacak.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Ulusal Sağlık Hizmetleri Değerlendirme ve Koordinasyon Toplantısı'da geliştirilen bu yeni sistemle alakalı açıklamalarda bulundu. X hesabı üzerinden ‘Onaylı Randevu Dönemi’ ile ilgili detayları paylaşan Koca; “Sağlık hizmeti almayı son derece kolaylaştıracak bir gelişmeyi sizlerle paylaşmak istiyorum: Sağlık yöneticileri ve yazılım mühendisleri olarak birlikte bir altyapı kurduk. MHRS; telefon ve internet erişiminin olduğu her yerde yepyeni bir özellik kazanmış, modifiye olmuş durumda. Sistem artık şöyle işleyecek: Ertesi gün randevusu olan her hastamız, akşam saat 8’e kadar randevusuna onay verecek veya gelemeyeceğini bildirecek. Bu sisteme Onaylı Randevu Sistemi, MHRS’de başlatılan bu yeni döneme de Onaylı Randevu Dönemi diyoruz. Uygulama pazartesi günü başlıyor. Onaylı Randevu Dönemi hayırlı olsun. Yeni dönemde ayrıcalıklı iki hasta grubumuz var: 65 yaş üstü hastalarla kanser hastaları. Bu gruptaki hastalar, onay işlemlerinden istisnadır.” ifadelerinde bulundu.

Açıklamalarının hemen ardından ‘Onaylı Randevu Dönemi’ ile ilgili açıklamalarına devam eden Bakan Koca, geliştirilen bu yeni sistemin faydaları ile alakalı da değerledirmelerde bulundu. Açıklamalarının devamında; “Onaylı Randevu Sistemi daha fazla hasta muayene etmemizi sağlayacak. Onaylı Randevu Sistemi, hastanelerimize, hekimlerimize zamanı verimli kullanma imkânı sağlayacak. Hasta, gelemeyeceği randevuyu iptal edecek. Böylece, randevu sadakatsizliği sebebiyle, şu an boş kalan kapasitemizi hizmet bekleyen hastalar için kullanabileceğiz. Boş kalan her bir randevuda, sistemden randevu alamayıp, talep bırakmış hastalarımıza ulaşacağız. Öncelik, talep bırakan hastalarda olacak. Onaylı Randevu Sistemi sayesinde, öngörümüze göre, birçok branşta hastamızın talebine 24 saat içinde cevap verebiliyor olacağız. Bu yeni sistemden, beklenen sonucu alacağımıza inanıyoruz. Taleplerin etkin şekilde karşılanabilmesi içinse Randevu Koordinasyon Merkezini devreye alıyoruz. Bu merkezin faaliyetlerini şahsen takip edeceğim.” şeklinde konuştu.


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor