Milli Savunma Bakanlığı'nın adıyla yeni dolandırıcılık yöntemi!

DMM, sosyal medya platformlarında Milli Savunma Bakanlığı ve Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı'nın isim ve logolarının kötüye kullanılarak yapılan dolandırıcılık girişimlerine karşı vatandaşları uyardı.

GÜNDEM 2.05.2024 16:21:00 0
Milli Savunma Bakanlığı

İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM) tarafından yapılan açıklamada, "Logolar kullanılarak 'yatırım fırsatı', 'ek gelir' gibi başlıklarla yapılan paylaşımlar, 'oltalama' yöntemiyle dolandırıcılık girişimidir." ifadelerine yer verildi. Söz konusu dolandırıcılık girişimlerinin, güvenilir kurum ve kuruluşların adını kullanarak vatandaşları kandırmayı amaçladığı vurgulandı.

DMM tarafından sosyal medya hesabı üzerinden yapılan açklamada; "Bazı sosyal medya platformlarında ve internet sitelerinde Milli Savunma Bakanlığı ve Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı’nın isim ve logoları kullanılarak "yatırım fırsatı", "ek gelir" gibi başlıklarla yapılan paylaşımlar, "oltalama" yöntemiyle dolandırıcılık girişimidir. Bu ve benzeri internet siteleriyle kişisel bilgilerinizi paylaşmayınız. Dijital mecralarda, 'para kazandırma' vaadiyle yürütülen bu tür dolandırıcılık faaliyetlerine itibar etmeyiniz. Resmi kurum ve kuruluşların internet sayfalarından yapılan açıklamaları takip ediniz." ifadelerinde bulunuldu.

 


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor