Şahin: "Türkiye Yüzyılı’nın en büyük çevre hareketi sıfır atık"

Şahin:

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, “Uluslararası Sıfır Atık Günü” dolayısıyla mesaj yayımladı.

Şahin mesajında, “Çevre ve iklim dostu yaklaşımımızla bu ortak gezegeni geleceğe taşımanın, koruyarak kullanmanın en büyük hayali olduğunu vurgulayarak havayı, suyu, toprağı, insanı korumanın öneminden bahsetti. 
2017 yılında Saygıdeğer Emine Erdoğan Hanımefendi’nin himayelerinde başlatılan bugünün hem ülkemizin, çevresine, doğasına ve ekonomisine yaptığı katkıyla hem de aldığı uluslararası ödüllerle ‘Sıfır Atık Hareketi’ ile milletimizi gururlandırdığını ifade eden Başkan Şahin, “Zaten kendimize misyon edindiğimiz böyle önemli bir günün 105 ülkenin desteği ile kabul görmüş olması ülkemizin bu konuya ne kadar hassasiyetle yaklaştığının açık bir göstergesidir” dedi. 
Şahin, atıkların kontrolsüz olarak çevreye bırakılması ve doğal kaynakların hızlıca tüketilmesi başta iklim değişikliği olmak üzere tüm canlıları tehdit edecek boyutlara varan hava, su ve toprak kirliliğine neden olduğunu hassasiyetle belirtti. Oluşan atıkların hiçbir ayrıma tutulmadan düzenli depolama alanlarına gönderilmesinin çok kıymetli malzemelerin toprak altına gömülmesine ve yüksek maliyetlerle yapılan depolama alanlarının hızla dolmasına sebep verdiğini aktaran Başkan Şahin, "Hızla gelişen sanayimizin ham madde ihtiyacı günden güne artmaktadır. Geri kazanımla elde edilecek malzemeler ham madde ihtiyacı için önemli bir kaynak teşkil etmektedir. Bazı sanayi sektörleri özellikle tekstil kolu yurt dışından ambalaj atığı ithal etmektedir. Sıfır atık projeleri ülkemizin mevcut kaynakları sanayicilerimize de ciddi kaynak sağlayacaktır” ifadelerini kullandı. 
Şahin, “Bugün Türkiye Yüzyılı’nın en büyük çevre hareketi olan Sıfır Atık vizyonumuz bir dünya markası haline geldi. Biz de bu vizyonla hareket eden bir belediye olarak hizmetlerimizi üzerimize düşen sorumluluğun bilinci ile yönetmeye çalışıyoruz. Yaşadığımız bu mahalle, bu şehir, bu ülke, bu dünya da ortak evimiz. Bunun bilinci ile hareket etmek bir görev olmak dışında insani bir sorumluluk. Yeşil kalkınma hamlemizle ülkemizi, çevremizi, doğamızı en güzel şekilde korurken, iklim değişikliğiyle mücadelemizi de kararlılıkla devam ettireceğiz. Buradan yola çıkarak imza attığımız birçok projemiz var. Her biri birçok ilimize de örnek olmuş bu projelerle yarınlarımıza daha güvenle bakmanın yanında, yakın zamanda yaşadığımız doğal afetler gibi birçok afetin de sonuçlarına karşı dirençli hale geleceğiz. 
‘Çevre bize miras değil emanettir’ felsefesiyle gelecek nesillere sağlıklı yaşanabilir bir dünya bırakmak istiyoruz. Havası, suyu, toprağı temiz bir Gaziantep için tüm halkımızı doğaya ve çevreye saygılı ve duyarlı olmaya davet ediyor, ‘30 Mart Uluslararası Sıfır Atık Günü’nüzü kutluyorum” diye konuştu. 
 


Haber Kaynak : İHA

GAGİAD Yönetiminden GTB’ye ziyaret Gaziantep Genç İş İnsanları Derneği (GAGİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Yiğitcan Konukoğlu ve Yönetim Kurulu Üyelerinden oluşan heyet, Gaziantep Ticaret Borsası’nı (GTB) ziyaret etti.
Medical Point Hastanesi’nde hemofili tedavisinde yeni bir adım Medical Point Hastaneler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Hayrullah Kubba liderliğinde EAHAD Akredite Hemofili Merkezi açıldı.
GAÜN’de GAZZE’ye destek amacıyla oturma eylemi düzenlendi Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Bir Gençlik Topluluğu, Necmettin Erbakan Topluluğu, Fecr Öğrenci Topluluğu ve Rehber Düşünce Topluluğu tarafından Gazze’ye destek amacıyla oturma eylemi düzenlendi.
Doğadan toplanması yasak olan salep soğanını izinsiz toplayan 5 şahıs suçüstü yakalandı Adıyaman'da, Endemik bitki türleri arasında yer alan ve doğadan toplanması yasak olan salep soğanını izinsiz toplayan 5 şahıs jandarma ekipleri tarafından suçüstü yakalandı.
Nisan'da en fazla satılan otomobil markaları belli oldu Türkiye otomobil ve hafif ticari araç pazarında bu yılın Nisan ayında en fazla satışı yapılan markalar Fiat, Renault ve Volkswagen olarak sıralandı.
Feci kazada yaşamını yitiren 'Hatice anne' mahalleyi yasa boğdu Trafik kazasında hayatını kaybeden Hatice Günen, 4'ü kendisinin, 2'si ise görümcesinin olmak üzere 6 çocuğa annelik yapıyordu. Komşu Cihan Kaplan: “Her işte mükemmel bir insandı. Fakir bir insan kapısını koşa koşa giderdi.”

BESNİ HAKKINDA...


Besni'de Kaybolan Meslekler "KARCILIK"

Besni'de Kaybolan Meslekler "KÖŞGERLİK"

BESNİ ÜZÜMÜ

Besni'de Beddualar Dualar Atasözleri

BESNİ AĞZI

BESNİ'DE AİLE YAPISI

BESNİ'DE KÖPRÜLER

BESNİ'DE DEHLİZLER

BESNİ'DE TARIM

BESNİ'DE ÇEŞMELER

BESNİ SOFRASI

BESN'NİN COĞRAFİK YAPISI

BESNİ DARPHANESİ

BESNİ'DE MEDRESELER

BESNİ'DE KİLİSELER

BESNİ'DE HAMAMLAR

BESNİ'DE CAMİLER