Şırnak’ta üniversiteli öğrencilere yöresel yemekler ikram edildi

Şırnak’ta üniversiteli öğrencilere yöresel yemekler ikram edildi

Şırnak’ta Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde bulunan yurtlarda kalan öğrenciler için yöresel yemek ve müzik etkinliği gerçekleştirildi.

Şırnak Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından kentin kültürünü yansıtan bir etkinlik gerçekleştirildi. Türkiye’de ilk kez Şırnak’ta hayata geçirilen etkinlik, Cezeri Kız Öğrenci Yurdunda gerçekleştirildi. Üniversite öğrencilerine, yöreye ait yemekler sunuldu. Etkinliğe katılarak öğrencilerle sohbet eden Şırnak Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdullah Ayar, öğrencilere ikramda bulundu. 
Amaçlarının Şırnak yöresini kente gelen öğrencilere tanıtmak olduğunu ve özellikle barınma ve beslenme dışında sosyal etkinliklere önem verdiklerini belirten Ayar, “Yöresel yemek tanıtımı uygulamasını bu gün Şırnak Cezeri Kız Yurdunda yaptık. Türkiye’de pek yapılmayan, belki de ilk defa yapılan bir etkinliktir. Bir değişiklik olsun istedik. Öğrenciler, son derece memnun kaldı. Şırnak ve bölgesel yemekler tattılar. Toplamda 10 çeşit yemek ve tatlı çeşidi yapılarak, öğrencilere ikram edildi. Bu uygulamayı yaparken belki de bu kadar memnuniyet beklemiyorduk” dedi. 
Düzenlenen etkinliklerle moral bulduklarını dile getiren öğrencilerinden Rahime Yaman, “Şırnak Cezeri Kız Yurdunda ilk defa böyle yöresel bir etkinlik yapıldı. Çok mutluyuz, bu tür etkinliklerin devamını diliyoruz. Bakanlığa, il müdürlüğüne ve Şırnak Cezeri Kız Yurduna teşekkür ediyoruz. "maşik", "hekeheşandi", "kipe", "kutlık", "meyre", "serbıdev", "şımşıpe", "suryaz" yemekleri ve "bırınzer" yemek ve tatlı çeşitleri bize ikram edildi” diye konuştu. 
Yurtta kalan öğrencilerinden Fehime Yılmaz da, “Şırnak Cezeri Kız Yurdunda, yöresel yemek tanıtımı yapılıyor, bundan dolayı çok mutluyuz. Gençlik ve Spor bakanlığına çok teşekkür ediyoruz, çok mutluyuz" ifadelerinde bulundu. 
 


Haber Kaynak : İHA

Gaziantepli anne, depremde kaybettiği oğlunun adını verdiği kafeyi işletiyor Gaziantep'in İslahiye ilçesinde yaşayan bir anne, 6 Şubat 2023'de yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremlerde kaybettiği oğlunun adını verdiği "Umudum Kafe"yi işleterek hayata tutunmaya çalışıyor.
Başkan Doğan: 'Ülke felakete sürükleniyor iktidar verilerle kandırıyor!' CHP Adıyaman İl Başkanı Engin Doğan, Türkiye'nin ekonomik durumu ve enflasyonla ilgili çarpıcı değerlendirmelerde bulundu. Başkan Doğan, TÜİK ve ENAG'a göre enflasyon verilerinde büyük bir yanılgı olduğunu söyledi.
"Güllü anne" hem hayvanlara çobanlık hem de çocuklarına annelik yapıyor "Güllü anne" hem hayvanlara çobanlık hem de çocuklarına annelik yapıyor
TÜBİTAK'ın araştırmacı ve destek personeli alımında başvuru süresi uzatıldı TÜBİTAK Bilişim ve Bilgi Güvenliği İleri Teknolojiler Araştırma Merkezinin (BİLGEM) araştırmacı, teknik ve destek personeli kadroları için açtığı alım ilanına başvurular 21 Mayıs'a kadar yapılabilecek.
Bakan Tunç'tan kadın hükümlülere 'Anneler Günü' kararı Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, ceza infaz kurumlarında Anneler Günü'ne özel bir uygulamayı duyurdu.
İşçi sağlığını hiçe sayan 'koruyucu' ürünleri piyasaya sunan firmalara ceza Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca, son 15 ayda yapılan denetimlerde işçilerin sağlığını koruyamayacak ürünlerin satışını yapan firmalara 8,7 milyon liranın üzerinde idari para cezası kesildi.

BESNİ HAKKINDA...


Besni'de Kaybolan Meslekler "KARCILIK"

Besni'de Kaybolan Meslekler "KÖŞGERLİK"

BESNİ ÜZÜMÜ

Besni'de Beddualar Dualar Atasözleri

BESNİ AĞZI

BESNİ'DE AİLE YAPISI

BESNİ'DE KÖPRÜLER

BESNİ'DE DEHLİZLER

BESNİ'DE TARIM

BESNİ'DE ÇEŞMELER

BESNİ SOFRASI

BESN'NİN COĞRAFİK YAPISI

BESNİ DARPHANESİ

BESNİ'DE MEDRESELER

BESNİ'DE KİLİSELER

BESNİ'DE HAMAMLAR

BESNİ'DE CAMİLER