TÜBİTAK'ın Dahi Çocuğu Turgay Karakaş, Adıyaman'da Yöneticilere İlham Verdi

"Gelecek İçin Bugünden" sloganıyla yürütülen 'Yönetici Atölyeleri Projesi' kapsamında okul ve kurum yöneticilerimize; TÜBİTAK'ın Dahi Çocuğu Turgay Karakaş tarafından ilham verici konferanslar verildi.

EĞİTİM 10.05.2024 21:44:00 0
TÜBİTAK

Perre Uygulama Oteli Konferans Salonu ve Adıyaman Valiliği Konferans Salonunda iki oturum olarak gerçekleştirilen seminere İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun, İl Müdür Yardımcıları, şube müdürleri ve okul/kurum yöneticileri katıldı.

Programın açılış konuşmasında, TÜBİTAK'ın dahi çocuğu ve Türkiye Yüzyılı Bilim İnsanı Uzay Mühendisi Turgay Karakaş'ın Adıyaman'da olmasından dolayı mutlu olduğunu ifade eden İl Milli Eğitim MüdürüAli Tosun, uzay keşfi alanında önemli bir adım atan ilk yerli uzay mühendisinin başarılarına tanıklık etmek için bir araya geldiklerini belirtti. Ali Tosun, uzayın derinliklerine yönelik insan arzusunun, insanlık tarihindeki en büyük keşiflerden biri olduğunu vurgulayarak, genç mühendisin başarısının ülkenin bilim ve teknoloji alanındaki ilerleyişine önemli bir katkı sağladığını ifade etti.

Programın devamında, Serebral Palsili Uzay Mühendisi Turgay Karakaş, "İmkansız Diye Bir Şey Yok" adlı konferansında yaşam öyküsünü paylaştı. Küçük yaşlarda önüne çıkan engellere rağmen sadece isteme arzusu ile yola çıkan Karakaş, eğitim hayatından iş hayatına kadar elde ettiği başarıları dinleyicilerle paylaştı. Türkiye'nin ilk uzay mühendisi olarak başarı dolu bir kariyer süren Karakaş, yoğun ilgi ve alkışlarla karşılandı.

Turgay Karakaş'ın konuşmasının ardından organizasyondan ve programa katkılarından dolayı Adıyaman İl Milli Eğitim Müdürlüğüne teşekkür ederek programını bitirdi.


Haber Kaynak : Murat Orhan-Muhabir

Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor