Adıyaman Belediyesi bünyesindeki Dijital Gençlik Merkezi’nde (DİGEM) eğitimler devam ediyor. Avrupa Birliği finansmanıyla; UNDP ve Türkiye Belediyeler Birliği iş birliğinde yürütülen “Bugünün Gençleri, Geleceğin Meslekleri” projesi kapsamında gençler dijital çağın ihtiyaç duyduğu alanlarda eğitim görüyor.
3 BRANŞTA 40 ÖĞRENCİ EĞİTİM ALIYOR
DİGEM’de toplam 40 öğrenci; veri analizi, dijital pazarlama ve yapay zeka olmak üzere 3 farklı branşta eğitim alıyor. Gençlerin dijital becerilerini geliştirmeyi amaçlayan eğitimler, öğrencilerin hem kişisel gelişimlerine hem de gelecekteki mesleki hedeflerine katkı sunuyor.
Program kapsamında DİGEM’de eğitim alan gençler sınıflarında ziyaret edildi. UNDP Saha Koordinatörü Sedat Has, öğrencilerle bir araya gelerek derslerin işleyişi hakkında bilgi aldı, gençlerin dijital dünyaya ilişkin hedeflerini dinledi.
“BU KURSUN BANA KATKISI ÇOK FAZLA”
AKEM öğrencilerinden Muhammed Baran Kaya, aldıkları eğitimin kendileri için önemli olduğunu belirterek şunları söyledi:
“Yaklaşık 2 aydır burada dersler görüyoruz. Faydalı ve güzel projeler yapıyoruz. Anahtarlıklar, telefon tutacakları yaptık, birçok çalışmamız oldu. Bu kursun bana katkısı çok fazla. Bu imkânları bizlere sunan Adıyaman Belediye Başkanımız Abdurrahman Tutdere’ye çok teşekkür ederim.”
“KENDİMİZİ GELİŞTİRMEK ADINA FAYDALI OLUYOR”
Veri analizi eğitimine katılan öğrencilerden Ahmet Fırat Erol ise, “3 aylık bir eğitim sürecimiz var. Bu kursların bizlere faydası oluyor. Başta Belediye Başkanımız Abdurrahman Tutdere’ye ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Aldığımız eğitimler, ilerisi için kendimizi geliştirmemiz adına çok faydalı. DİGEM’lerde ya da belediyelerimizin sunduğu iş alanlarında çalışma imkânı açısından da bizlere katkı sağlıyor.” diye konuştu.

