Adıyaman Belediyesi Meslek Edindirme Kursları (ADIMEK) Bahçecik TOKİ yerleşkesinde 4 aydır devam eden kadın giyim kursunun kapanış programı düzenlendi.
ADIMEK Bahçecik TOKİ’de eğitim alan 25 kursiyer, kurs süresince hazırladıkları el emeği göz nuru ürünleri sergiledi. Programda kursiyerler, hem üretmenin hem de mesleki beceri kazanarak sertifika almaya hak kazanmanın mutluluğunu yaşadı.
4 AYDA FARKLI MODELLERDE ÜRÜNLER HAZIRLANDI
Kadın giyim kursunda 4 ay boyunca kursiyerler; temel dikim teknikleri, model uygulamaları ve farklı ihtiyaçlara yönelik kıyafet hazırlama konularında eğitim aldı.
Kursiyerler, eğitim boyunca hazırladıkları ürünleri kapanış programında sergilerken, kursu başarıyla tamamlayan kadınlar belge ve sertifika almaya hak kazandı.
Kadınların hem kendi ihtiyaçlarına yönelik üretim yapmasını hem de aile ekonomisine katkı sunabilecek mesleki beceriler kazanmasını sağlayan kurs, kadın emeğinin üretime dönüşmesine önemli katkı sundu.
NEJLA İDACI: “HANIMLAR EVDE OTURUP BEKLEMESİNLER, BÖYLE GÜZEL KURSLARA KATILSINLAR”
Kursiyerlerden Nejla İdacı, aldıkları eğitimin kendileri için çok verimli geçtiğini belirterek, “4 aydır bu kursa katılıyorum. Çok verimli bir kurs oldu. Böyle bir olanağı bizlere sunduğu için Belediye Başkanımız Abdurrahman Tutdere’ye teşekkür ederiz. Çok güzel bir kurs. Hanımlar evde oturup beklemesinler, böyle güzel kurslara katılsınlar.” dedi.
FERİDE KAPLAN: “KENDİMİZİ GELİŞTİREREK İLERİDE KURS HOCASI OLMAYI DÜŞÜNÜYORUZ”
Kursun kendileri için önemli bir fırsat olduğunu ifade eden Feride Kaplan ise, “Bu kursa 4 aydan bu yana katılıyorum. Hocalarımızın verdiği destekle güzel ürünler üretiyoruz. Ev hanımıyım, bu kurs çok güzel. Kendimizi geliştirerek ileride kurs hocası olmayı düşünüyoruz. Belediye Başkanımız Abdurrahman Tutdere’nin verdiği desteklerden dolayı teşekkür ederiz. Bu kurslara gelerek kendimizi kanıtlıyoruz. Bir kadın olarak çok güzel bir duygu yaşıyoruz.” diye konuştu.
ADİLE GÖZ AYDIN: “ÇOK GÜZEL ŞEYLER ÖĞRENDİK”
Adile Göz Aydın ise kursların devam etmesini istediklerini belirterek şunları söyledi:
“4 ay önce kursumuz açıldı. Çok güzel şeyler öğrendik. Maddi ve manevi olarak çocuklarımıza, kendimize ve yakınlarımıza faydamız oldu. Bu kursların devamını istiyoruz. Ev hanımıyım, kursumuz güzel geçti. Buraya gelerek stres atıyoruz. Bizlere böyle imkânlar sunduğu için Belediye Başkanımız Abdurrahman Tutdere’ye teşekkür ederiz.”




