Adıyaman Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, kent genelinde yıkım, yerinde dönüşüm ve inşaat çalışmaları esnasında çevre ve halk sağlığını tehlikeye atan uygulamalara karşı denetimlerini sıkı bir şekilde sürdürüyor. Ekipler, sulama yapmayan, çevre güvenliğini sağlamayan, gürültü ve toz gibi unsurlarla rahatsızlık veren, trafik ve yaya geçişini engelleyen firmaları belirleyerek gerekli idari işlemleri uyguluyor. Son bir ay içerisinde gerçekleştirilen denetimlerde çok sayıda firma ve iş yerine tutanak tutuldu, ilgili mevzuatlar doğrultusunda idari cezalar uygulandı.
Kentte yaşayan vatandaşların huzur ve güvenliğini sağlamak amacıyla özellikle inşaat ve dönüşüm süreçlerinin denetime tabi tutulduğu vurgulanırken, firmalara da uyarılarda bulunuldu. Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere, yaptığı açıklamada, “Adıyaman’ımız yeniden yapılanma ve dönüşüm sürecinde önemli adımlar atıyor. Ancak bu süreçte hemşehrilerimizin günlük yaşamını olumsuz etkilememek, çevre düzenini korumak ve halk sağlığını sağlamak önceliğimizdir. Zabıta ekiplerimiz, kurallara uymayan firmaları kararlılıkla denetlemeye devam ediyor. Herkesi kurallara riayet etmeye ve kentimizi korumaya çağırıyorum. Denetimlerimiz sürekli devam edecek” ifadelerini kullandı. Adıyaman Belediyesi, vatandaşların benzer durumlarla karşılaşmaları durumunda Alo 153 Zabıta Hattı üzerinden ihbarda bulunmalarını talep etti.
ADIYAMAN BELEDİYESİ ZABITA MÜDÜRLÜĞÜ EKİPLERİ, KENT GENELİNDE YÜRÜTÜLEN YIKIM, YERİNDE DÖNÜŞÜM VE İNŞAAT ÇALIŞMALARI SIRASINDA ÇEVRE VE HALK SAĞLIĞINI TEHDİT EDEN UYGULAMALARA KARŞI DENETİMLERİNİ ARALIKSIZ SÜRDÜRÜYOR.