Kilis’te, Hz. Muhammed’e(Sallallahu aleyhi ve sellem), Ehl-i Beyt’e, sahabeye ve büyük İslam alimlerine nispet edilen “Mukaddes Emanetler Sergisi” düzenlenen törenle ziyarete açıldı.
Sabunhane Müzesi’nde açılan sergide, koleksiyoner Erol Güzel’e ait 120 eser yer alıyor. Sergide; Sakal-ı Şerif ve Saç-ı Şerifler, Nal-ı Şerif, Ter-i Şerif ve Kadem-i Şerifler, Hücre-i Saadet örtüsü, Osmanlı dönemine ait kırmızı Kabe örtüsü başta olmak üzere çeşitli Kabe örtüleri ve iç örtüler, Kabe kilidi ve anahtarı ile Hira, Arafat, Uhud ve Merve tepelerinden getirilen taşlar sergileniyor.
Serginin açılışında konuşan Kilis Valisi Ömer Kalaylı, emeği geçenlere teşekkür ederek serginin hayırlı olmasını diledi.
Edilen duaların ardından serginin açılışı gerçekleştirildi.
Açılışa Cumhuriyet Başsavcısı Emre Kaya, İl Jandarma Komutanı Albay Halil Coşkun, kurum müdürleri ile çok sayıda vatandaş ve öğrenciler katıldı.
KİLİS’TE MUKADDES EMANETLER SERGİSİ ZİYARETE AÇILDI
KİLİS’TE MUKADDES EMANETLER SERGİSİ ZİYARETE AÇILDI
KİLİS’TE MUKADDES EMANETLER SERGİSİ ZİYARETE AÇILDI
KİLİS’TE MUKADDES EMANETLER SERGİSİ ZİYARETE AÇILDI




